Mladoboleslavští hokejisté si jdou za svým cílem, vedou baráž o extraligu

Hokejisté Mladé Boleslavi se přiblížili k postupu do extraligy. V sedmém barážovém kole porazili Kladno 6:2 a vedou tabulku prolínací soutěže. Naopak Rytíři ji uzavírají a jejich naděje na setrvání mezi elitou značně poklesly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavský Milan Mikulík v souboji si Miloslavem Hořavou z Kladna

Mladoboleslavský Milan Mikulík v souboji si Miloslavem Hořavou z Kladna | Zdroj: ČTK

S výjimkou krátkého výpadku v závěrečné části Mladoboleslavští svého soupeře přehrávali. Po jedné trefě z úvodní části se hned třikrát prosadili v prostřední dvacetiminutovce. Kladenští hokejisté sice dokázali v závěrečném dějství dvakrát skórovat, závěr znovu patřil domácím.

Svou první barážovou trefou otevřel skóre Milan Mikulík. „Hodně jsem to prožíval. Už před zápasem jsem si s Honzou Tomanem dělal legraci, že by mě mohl trefit. Jsem rád, že to vyšlo. Předvedli jsme dobrý výkon a jsme na dobré cestě,“ těší boleslavského útočníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Mladé Boleslavi s Kladnem navštívil reportér Českého rozhlasu Pavel Petr

Mladá Boleslav vévodí tabulce společně s Olomoucí. Na třetí Chomutov mají k dobru pět bodů. Do konce soutěže ale ještě zbývá pět kol.

V boleslavské kabině si zatím nechtějí připouštět, že se po dvou letech návrat mezi elitu přiblížil. „Sbíráme bod po bodíku. Cíl máme jasný a jdeme za ním,“ tvrdí odhodlaně Mikulík.

Na čele barážové tabulky se usadily dva prvoligové celky. „Je dobře, že prvoligové týmy vedou. Extraligové celky teď budou tahat za kratší konec a budou muset tlačit. To by nám mohlo vyhovovat,“ dodal Milan Mikulík.

Kladenským Rytířům se účast v novém ročníku extraligy vzdaluje. Rytíři se navíc prezentovali výkonem, který měl ke snaze o zachování účasti v nejvyšší soutěži daleko.

Extraligovým týmům se v baráži nedaří střílet branky, vážně jim hrozí sestup

Číst článek

Trenér Jiří Čelanský tuší, že ztrátu devíti bodů na druhé místo budou Rytíři už jen těžko dohánět. „Je to strašně těžké. Musela by to být obrovská shoda náhod, pokud vůbec nějaká matematická šance je,“ uvědomuje si trenér Kladna.

Právě z ledu Mladé Boleslavi si přitom Kladenští dvakrát odvezli šestigólový příděl. „Boleslav vždy dá první gól, kterým se strašně uklidní. Potom hraje v pohodě a my nemáme na její hru odpověď,“ dodal kladenský obránce David Růžička.

V pátek čeká Rytíře souboj s Chomutovem a Mladá Boleslav vyzve Olomouc.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme