R35 povede severní trasou, rozhodli zastupitelé Pardubického kraje

Rychlostní silnice R35 by měla vést severní trasou, to znamená dál od Litomyšle. Jednomyslně se na tom shodli zastupitelé Pardubického kraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opatovice nad Labem - doprava po obchvatu je vedena zatím v jednom pruhu pro každý směr

Opatovice nad Labem - doprava po obchvatu je vedena zatím v jednom pruhu pro každý směr | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Podle vedoucího odboru strategického rozvoje kraje Pavla Kalivody nyní začnou jednání s těmi, kterých se výstavba silnice dotkne.

„Dotčené obce, provozovatelé veřejné dopravní a technické infrastruktury a zástupci veřejnosti mohou podat námitky. Každý bude moct uplatnit připomínky a my potom vyhodnotíme výsledky projednání. To musíme projednat s dotčenými orgány,“ uvedl Kalivoda.

V minulosti schválenou trasu silnice kolem Litomyšle zrušil v roce 2009 Nejvyšší správní soud kvůli stížnosti soukromého zemědělce Jana Vaňouse z Bohuňovic, přes jehož pozemky měla R35 vést.

Trasu dál od města do územního plánu prosadilo vedení Litomyšle, od té doby asi desetikilometrový úsek v dokumentu chybí.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme