Petra Kvitová se vrací do Fed Cupu, je v nominaci na semifinále si Itálií

Šestá tenistka světa Petra Kvitová se vrací do českého fedcupového týmu. Po nemocí zaviněné absenci ve Španělsku ji Petr Pála nominoval do ostravského semifinále proti Italkám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky se v Ostravě chystají na semifinále Fed Cupu proti Itálii

České tenistky se v Ostravě chystají na semifinále Fed Cupu proti Itálii | Zdroj: ČTK

Vedle Kvitové jsou v nominaci také Lucie Šafářová, Klára Koukalová a Andrea Hlaváčková, se kterou Pála počítá hlavně pro čtyřhru.

„Sestava se neskládá lehce, když mám velký výběr. To je ale především výhoda. Možností bylo víc, já jsem se rozhodl pro tuhle čtveřici. Věřím, že to bude úspěšná sestava," řekl Pála ČTK.

Italky mají v sestavě jedenáctou hráčku světa Saru Erraniovou a šestnáctou Robertu Vinciovou, které doplní Karin Knappová a Camila Giorgiová, které zajistily Itálii výhru v USA.

V italské nominaci chybí Flavia Pennettaová. Světová třináctka vyhrála v březnu velký turnaj v Indian Wells, ale minulý týden vypadla v Monterrey už v prvním kole. „Prý má opět něco se zápěstím," uvedl Pála.

Zbývá polovina vstupenek

Semifinálové utkání se odehraje příští víkend v ostravské ČEZ Areně. V sobotu jsou úvodní dvouhry na programu od 13:00, v neděli zbylé dvouhry a čtyřhra od 12:00. Hala je zatím vyprodaná pouze z poloviny.

Tenistky se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily. Češky a Italky posledních pět let soutěži družstev vládnou. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2013, 2009 a 2010.

V druhém semifinále hostí Australanky se Samanthou Stosurovou v sestavě v Queenslandu Němky.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme