Degustátoři z celé republiky hodnotí vína pro Valtické vinné trhy

V Národním vinařském centru pokračuje hodnocení vín pro Valtické vinné trhy. Zkušení degustátoři tam ze stovek přihlášených vzorků vybírají letošní šampiony. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí komise znalců v pátek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Degustátoři hodnotí vína, která chtějí značku Svatomartinské

Degustátoři hodnotí vína, která chtějí značku Svatomartinské | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

S organizací soutěže pomáhají studenti Střední odborné školy vinařské ve Valticích, svému budoucímu řemeslu se tak učí v praxi už teď.

Během jednoho dne otevřou studenti necelé tři stovky lahví a připraví víno k degustaci.

Vinaři letos zaslali celkem 885 vzorků. „Z toho je 750 vín z ČR, 72 vín z Rakouska, 61 ze Slovenska a dvě vína jsou z Argentiny,“ upřesňuje předseda odborné komise Tomáš Javůrek.

Valtické vinné trhy jsou odborníky považovány za jednu z nejstarších a nejprestižnějších soutěží v České republice. Jejich 47. ročník se letos bude konat 9. a 10. května.

„Každá medaile, kterou na Valtických vinných trzích nějaká vinařská firma nebo společnost získá, je velmi cenná právě z důvodu vinařského marketingu. Takovéto víno se v regálu velmi vyjímá, lidé si ho rádi všimnou a koupí,“ dodává za organizátory Jan Otáhal.

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme