Studenti filozofické fakulty v Olomouci si volí ombudsmana, vybírají z 5 kandidátů

Zřejmě první ombudsman na české akademické půdě bude působit na olomoucké filozofické fakultě. Zřízení neplacené pozice schválil její akademický senát. Do volby, která začala dnes a pokračuje do pátku, se přihlásilo pět kandidátů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Univerzita Palackého - Filozofická fakulta

Univerzita Palackého - Filozofická fakulta | Foto: Aleš Spurný

Veřejný ochránce práv bude studenty olomoucké filozofické fakulty bránit proti nepřiměřené tvrdosti, nepředvídatelnosti, nezákonnosti a zvůli v průběhu studia.

„Studentům by mohlo hodně pomáhat i studijní oddělení, ale myslím si, že nefunguje tak, jak by mělo. Ombudsman k tomu podle mě může přistoupit více individuálně a zaměřit se na konkrétního studenta,“ říká studentka sociologie Monika Rýdlová.

Kandidátem na akademického ombudsmana může být člověk, který je členem akademické obce fakulty po dobu alespoň jednoho roku. Zaměstnán musí být alespoň na 0,7 úvazek.

Akademický ombudsman je neplacená funkce, kandidovat na ni může maximálně na dvě funkční období za sebou.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme