Starostou Loučné nad Desnou je záchranář z Horské služby Jeseníky

Novým starostou Loučné nad Desnou na Šumpersku je Jaroslav Sembdner z ODS. Ve funkci nahradil Pavla Martínka z ČSSD, kterého zastupitelé minulý týden nečekaně odvolali. Sembdner dosud působil také jako horský záchranář sloužící ve stanici na Červenohorském sedle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starosta Loučné nad Desnou Pavel Martínek

Starosta Loučné nad Desnou Pavel Martínek | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Proti odvolání Pavla Martínka z ČSSD zvedli roku čtyři členové zastupitelstva, naopak sedm členů bylo pro. Mezi nimi i Martinkův spolustraník Pavel Tříska.

„Nezdály se mi některé kroky, které dělal pan starosta. Byly to věci týkající se hospodaření,“ vysvětlil důvody svého hlasování.

Pavla Martínka odvolání zaskočilo. „Byl jsem velice překvapen. Samozřejmě se teď budu snažit sehnat nějakou práci,“ uvedl dnes už bývalý starosta, který úřad zastával od roku 1997.

Novým starostou Loučné je Jaroslav Sembdner z ODS. Ten chce, co nejdříve informovat obyvatele Loučné nad Desnou o důvodech změny ve vedení obce.

„Lidem v obci se musí vysvětlit, proč a jak se to stalo,“ řekl nový starosta, který pracoval na stanici Horské služby na Červenohorském sedle.

Pavel Martínek zůstává řadovým zastupitelem a také mu zůstává post radního Olomouckého kraje.

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme