Volejbalisté Českých Budějovic porazili Liberec a otočili vývoj finálové série

Ve finále volejbalové extraligy se České Budějovice ujali vedení, když na domácí palubovce porazili Liberec 3:1. Nad vítězem základní části vedou 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Habr z Českých Budějovic se raduje z vítězství ve třetím utkání finálové série nad Libercem

Filip Habr z Českých Budějovic se raduje z vítězství ve třetím utkání finálové série nad Libercem | Zdroj: ČTK

České Budějovice vyhrály první set, když se jim dařilo zejména na servisu, ale rozhodovalo se až v samotném závěru, ve kterém nakonec byli šťastnější domácí.

Ve druhém setu se Liberec zlepšil a za kratší konec tahali českobudějovičtí. Karta se obrátila až v průběhu třetí sady. Domácí si vypracovali náskok, opět se jim začalo dařit na podání a vrátili se do vedení.

Čtvrtý set probíhal ve stejném duchu, České Budějovice odskočily Liberci až na rozdíl devíti bodů a celý zápas pak bez problémů dotáhly do vítězného konce.

Situace se zdramatizovala i v souboji o třetí místo. Zlín přijel do Příbrami s vedením 2:0 na zápasy a případná výhra by zlínským volejbalistům zajistila zisk bronzových medailí. Příbram však jejich bronzový sen rázně utnula a vyhrála jasně 3:0.

Play off volejbalové extraligy mužů:

Finále - 3. zápas:
České Budějovice - Liberec 3:1 (23, -20, 17, 18)
Rozhodčí: Hudík, Labašta. Čas: 105 min. Diváci: 1930. Stav série 2:1.

O 3. místo - 3. zápas:
Příbram - Zlín 3:0 (24, 18, 14), stav série 1:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme