Kladno bojuje prostřednictvím stavební uzávěry proti ubytovnám

Kladno vyhlásilo stavební uzávěru, která zakazuje výstavbu ubytoven. Magistrátu vadí, že v nich podnikatelé nechávají za vysoké nájemné bydlet sociálně slabé lidi v nuzných podmínkách. Zákaz se týká i přestaveb budov na ubytovny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městská ubytovna U kostela ve Vandsdorfu obývaná Romy

Městská ubytovna U kostela ve Vandsdorfu obývaná Romy | Foto: Filip Jandourek

„Stavební uzávěra je stanovena do konce roku 2014, respektive do přijetí nového územního plánu,“ říká primátor Dan Jiránek z ODS.

„Přijímali jsme ji proto, že v novém územním plánu budou možnosti zřizovat ubytovny podstatně omezeny. A nechtěli jsme, aby tady do přijetí územního plánu vznikaly další ubytovny, protože pak by ztratil jakoukoliv schopnost na to reagovat,“ vysvětluje.

Opatření se týká celého správního území města Kladna. Nelze jím ale omezit nebo zakázat udržovací práce u stávajících ubytoven.

Rada města také může žadateli povolit výjimku ze zákazu stavební činnosti u hotelů, motelů, penzionů, kolejí a internátů.

Stavební uzávěra podle zákona dočasně omezuje nebo zakazuje na určitém území takovou stavební činnost, která by mohla ztížit nebo znemožnit budoucí využití tohoto území.


Zvětšit mapu

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme