Vést český fedcupový tým považuji za čest, říká kapitán Pála

Počtvrté za posledních pět let na sebe narazí v tenisovém Fed Cupu týmy Česka a Itálie. Zatím s železnou pravidelností platí, že vždy vyhrává domácí tým. Sestavy obou družstev se sice v průběhu let lehce obměňují, ovšem na lavičkách šlo vždy o souboj Petra Pály s Corradem Barazzuttim. Nejinak tomu bude i o nadcházejícím víkendu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Pála je v současnosti nejúspěšnějším fedcupovým kapitánem své věkové kategorie

Petr Pála je v současnosti nejúspěšnějším fedcupovým kapitánem své věkové kategorie | Zdroj: ČTK

Někdejší soupeř Ivana Lendla má sice na svém kontě v nejprestižnější soutěži ženských družstev čtyři triumfy, ale současným nejúspěšnějším fedcupovým kapitánem své věkové kategorie je Pála. V 38 letech se nemůže nikdo jiný pochlubit dvěma tituly.

„Vést český fedcupový tým považuji za čest, cením si toho a přistupuji k tomu s velkým respektem i vážností. Snažím se dělat maximum, aby týden vždy proběhl co nejlépe,“ říká Pála, který má na šesté semifinálové účasti svého týmu v řadě velkou zásluhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrem Pálou o jeho úspěšném angažmá u fedcupového týmu mluvil Radim Sajbot

V minulosti neměl vždy po ruce nejsilnější sestavu, ovšem pokaždé ji dokázal namixovat tak, aby byla úspěšná.

„Tenis je tvrdý, sobecký a individuální sport. Každý se musí dívat převážně na sebe, protože jinak se úspěch nedostaví. Jsem rád, že se holky umí podřídit jedna druhé. Když mám na trénink jen jeden dvorec, tak není jednoduché vše sladit. Každá je zvyklá na něco jiného, těší mě, že se vždy dají dohromady,“ podotýká Pála.

Kamarádská povaha tenistek usnadňuje mu jeho práci. I na okruhu WTA chodí spolu občas české hráčky na večeře.

Italkám máme co oplácet, burcuje před fedcupovým semifinále Šafářová

Číst článek

K vidění bývají pravidelně spolu i na hráčských party a třeba Andrea Hlaváčková s Lucií Šafářovou byly dokonce po sezoně spolu se svými partnery na dovolené. Kapitán českého týmu však musí být připravený i na opačný scénář.

„Musím se rozhodnout, jak nejlépe se k vítězství během víkendu probojovat. Kdyby se měly objevit problémy, musel bych je eliminovat, protože kapitán je za výsledky odpovědný,“ dodává Pála, který má výsledky zatím skvělé.

Z posledních devíti fedcupových zápasů prohrál jediný a to právě před rokem v Itálii.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme