Stožáry velmi vysokého napětí se na Vysočině chystají dál. I přes rozhodnutí o Temelínu

ČEPS na Vysočině stále vyplácí kompenzace za využití pozemků na stavbu stožárů velmi vysokého napětí. Mají stát napříč Pelhřimovskem a Havlíčkobrodskem. Nic na tom zatím nemění ani fakt, že ČEZ zrušil zadávací řízení na dostavbu Temelína.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dráty velmi vysokého napětí. Na fotografii Mírovka u Havlíčkova Brodu

Dráty velmi vysokého napětí. Na fotografii Mírovka u Havlíčkova Brodu | Foto: Petr Palovčík

Podle spoluautora české energetické koncepce profesora Václava Pačese kvůli rozhodnutí o Temelínu stavba vedení ztrácí smysl. A doporučuje, aby se kraj ohradil.

„Já bych doporučoval, aby se Kraj Vysočina, a vedení kraje zejména, o tohle opravdu zajímal. Ten forčekink začít včas, aby to způsobilo co nejmíň problémů,“ uvedl Pačes.

Podle radního Kraje Vysočina Martina Hyského (ČSSD) však kraj zatím jednání vyvolávat nebude. Prý od energetických společností ČEZ a ČEPS nemá žádné oficiální informace.

„Zatím ještě nemáme žádné oficiální stanovisko, které by se týkalo dostavby či nedostavby Temelína, v tuto chvíli to není na stole. Pokud by se jednalo o aktualizaci zásad územního rozvoje, tak ty jsou plánovány zhruba v roce 2016, 2017,“ řekl Hyský.

Petr Palovčík, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme