Hokejisté Sparty chtějí v Brně odvrátit vyřazení, Kometa bude čekat na chyby

Hokejisté Zlína a Komety Brno mohou na domácím ledě poslední krok do finále play-off. Třinec a Sparta se jim v tom budou snažit zabránit. Všechna mužstva už se ale po pěti zápasech série znají a je těžké vymyslet překvapivé prvky hry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jozef Kováčik rozhodl poslední zápas v Holešovicích v samostatných nájezdech

Jozef Kováčik rozhodl poslední zápas v Holešovicích v samostatných nájezdech | Zdroj: ČTK

„Udělám to, co mi řekne trenér. Od toho tu jsem, takže uvidíme,“ reaguje sparťanský útočník Tomáš Divíšek na otázku, jaká asi bude taktika Pražanů při dnešním utkání v Brně.

Páté utkání, ve kterém Sparta na vlastním ledě neuspěla, v Holešovicích důkladně analyzovali. „Vytvořili jsme si tlak, ale byly tam šance, kdy se kotouč potřebuje odrazit na vaši stranu. Není to o štěstí, ale o připravenosti na situaci,“ připomíná asistent trenéra Zdeněk Moták.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Hokejisty Brna a Sparty mluvil Aleš Procházka

V dalším zápase ale proti sobě budou týmy hrát už desáté utkání v sezoně. „Všechny týmy koukají na videa, takže jsou přichystané a mají přečtené, co chce soupeř hrát. Je těžké vymýšlet něco nového,“ připouští útočník Komety Tomáš Svoboda.

Dá se čekat, že Brno bude hrát ze zabezpečené obrany a Sparta se bude nutit do útoku. „Nemůžeme se nechat pobláznit. Musíme hrát naši hru a čekat na chyby soupeře,“ nabádá brněnské spoluhráče brankář Marek Čiliak.

Brnu se zatím sázka na trpělivost vyplácí. „Hokej je chybičkách, po nich vznikají přečíslení a šance,“ uvědomuje si slovenský obránce Komety Jozef Kováčik.

Zápas Komety se Spartou začíná v pět hodin odpoledne, střetnutí Zlína s Třincem o půl hodiny později.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme