Dobrovolní hasiči v Zábřehu se zabydlují v nové zbrojnici. Přebrali budovu po městské policii

Zábřežští dobrovolní hasiči dostali novou zbrojnici. Nastěhovali se do objektu v Tunklově ulici, který do loňska užívala městská policie, a přeměnili ho pro své potřeby. Dlouho hasiči sídlili v nevyhovujících prostorách moštárny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příjezd hasičů

Příjezd hasičů | Foto: Pavel Pavlas

V loňském roce se městská policie přestěhovala z Tunklové ulice do budovy radnice na náměstí Osvobození.

Dobrovolným hasičům se tak naskytla příležitost pronajmout si opuštěný objekt. Bylo však nutné ho upravit.

„Zařídili jsme si tady kuchyňku, protože je občas potřeba si tady něco uvařit nebo ohřát. Kvůli schůzové místnosti jsme museli vybourat příčku, protože to bylo malé. Je nás okolo čtyřiceti členů,“ ukazuje starosta hasičů Ladislav Štusák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na novou budovu dobrovolných hasičů se byla podívat reportérka Zdeňka Jílková

Kromě toho je v budově i nový sprchový kout a kancelář velitele. Nové prostory se našly i pro hasičskou techniku.

„Tady máme auto s vlekem, do kterého si dáme materiál, který potřebujeme při výjezdu. Město nám na příští rok slíbilo, že se pokusí zařídit starší cisternu,“ dodává Štusák.

Zřízení zbrojnice a rekonstrukce garáží vyšly na více než tři miliony korun. V těchto dnech se hasiči v novém zabydlují, 7. května plánují uspořádat den otevřených dveří.

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme