Philadelphia i potřetí dotáhla náskok Rangers, 1. kolo play-off rozhodne sedmý zápas

Hokejisté Philadelphie odvrátili vyřazení z play-off NHL. V šestém utkání 1. kola využili domácího prostředí, porazili New York Rangers 5:2 a vyrovnali stav série na 3:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Philadelphie Wayne Simmonds oslavuje hattrick

Útočník Philadelphie Wayne Simmonds oslavuje hattrick | Zdroj: Reuters

Domácí rozhodli zápas ve druhé třetině. Do té šli s vedením 1:0, když se v 8. minutě prosadil při přesilovce a důrazné práci na brankovišti Wayne Simmonds. A začal tím pro něj povedený večer.

Krátce po začátku prostřední části přidal druhý gól. Braydenu Schennovi sjel při pokusu o střelu puk z hokejky přímo k Simmondsovi, a ten skóroval do prázdné branky.

Krátce po trefě Gustafssona, který navýšil náskok Philadelphie na 3:0, pak dovršil kanadský útočník hattrick. Opět v početní výhodě a na hranici brankoviště tečoval Simmonds prudké nahození Voráčka a o vítězi bylo rozhodnuto.

V závěrečné třetině už si domácí vyrovnání série pohlídali a porazili Rangers 5:2. Rozhodující sedmé utkání se bude hrát v noci na zítřek v New Yorku.

NHL - 1. kolo play-off (Východní konference) - 6. zápas:

Philadelphia - New York Rangers 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Branky: 8., 22. a 36. Simmonds (na třetí Voráček), 35. Gustafsson, 56. Giroux - 54. Hagelin, 60. Zuccarello. Střely na branku: 29:36. Diváci: 20 137. Stav série: 3:3.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme