Nemáme se za co stydět, říká obránce Lva Ondřej Němec

Poslední zápas finálové série přinesl nejvíce branek a hokejistům pražského Lva také největší zklamání v jinak mimořádně úspěšné sezoně. Svěřenci finského kouče Kariho Jalonena prohráli v rozhodujícím sedmém duelu na ledě Magnitogorsku 4:7 a na Gagarinův pohár nedosáhli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Němec po vítězném šestém zápase finálové série, nakonec ale Lev Gagarinův pohár nezískal

Ondřej Němec po vítězném šestém zápase finálové série, nakonec ale Lev Gagarinův pohár nezískal | Zdroj: ČTK

„Začali jsme dobře, ale pak jsme si nechali dát zbytečné góly. Museli jsme hru trošku otevřít a dostali jsme další dva. Zkoušeli jsme útočit i za stavu 6:2, nevzdali jsme to a šli jsme do rizika, ale dnes vyhrál lepší tým,“ popsal zápas ze svého pohledu obránce Lva Ondřej Němec.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Němcem mluvil přímo v Magnitogorsku reportér ČRo Petr Kadeřábek

I účast ve finále je ale velkým úspěchem. „Nemáme se za co stydět. Odehráli jsme skvělé play-off a jsem strašně hrdý, že jsem mohl být v tomto týmu. Byla tu skvělá atmosféra a věřím tomu, že vedení udělá vše proto, aby tým zůstal pohromadě,“ přeje si poražený finalista KHL.

Zápas rozhodl první útok Magnitogorsku. „Za stavu 2:2 nám dvěma góly ze dvou střel odskočili. Zase tam byli Zaripov a Mozjakin. Tihle dva jsou možná rozhodujícím faktorem celého finále. Tři zápasy jsme je dokázali ubránit, ale ve čtvrtém jsme to nezvládli,“ lituje obránce.

Lev Praha na Gagarinův pohár nedosáhl, slaví Magnitogorsk

Číst článek

Lev má za sebou skvělou sezonu. „Dobře jsme začali, pak přišla krize a přišel trenér Kari Jalonen. Nastolil systém, který fungoval, s Vencou Sýkorou se skvěle doplňovali a Ivanem Zanattou. Všechno vygradovalo v play-off, kdy jsme hráli skvělý hokej a pobláznili Česko,“ těší Ondřeje Němce.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme