Na pochod radikálů v Ústí nad Labem dohlédnou stovky policistů. Budou i problémy v dopravě

Policie se připravuje na zítřejší pochod pravicových radikálů v Ústí nad Labem. Řidiče čekají v centru města dopravní uzavírky, změny budou i v ústecké MHD.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místo pochodu je označené značkami pro čištění ulic

Místo pochodu je označené značkami pro čištění ulic | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Na pochod radikálů budou dohlížet stovky policistů. Připraveni na zásah budou také členové pořádkových jednotek.

„Na pořádek a klid budou dohlížet policisté z pořádkové služby, zapojeni budou kriminalisté, dopravní policisté, cizinecká policie, psovodi a antikonfliktní tým,“ popsala opatření Šárka Poláčková z krajského policejního ředitelství.

Policistům budou ve městě pomáhat i ústečtí strážníci. „Státní policii dáváme k dispozici zhruba 60 lidí,“ říká zástupce ředitele městské policie Jan Novotný.

Přehrát

00:00 / 00:00

O opatřeních v souvislosti s pochodem radikálů natáčel reportér Tomáš Šácha

Kvůli pochodu bude v některých ulicích v centru Ústí nad Labem zákaz parkování. Řidiči se musejí připravit i na dopravní omezení.

„Budou na Mírovém náměstí, na trase pochodu by řidiči měli brát v potaz přechodné dopravní značení se zákazem zastavení,“ upozorňuje Romana Macová z Ústeckého magistrátu.

Změny budou i ústecké MHD. Od rána nahradí trolejbusové linky autobusy.

„Od 10 hodin budou přesunuté některé zastávky, protože od 12 hodin bude uzavřené Mírové náměstí,“ informuje Radek Chobot z ústeckého dopravního podniku.

Až bude kvůli pochodu uzavřená ulice Panská, budou autobusy jezdit po objízdných trasách.

Proti akci radikální pravice chtějí v Ústí nad Labem vystoupit občanská sdružení i zástupci politických stran. Nikdo se ale oficiálně nechystá trasu pochodu blokovat.

Tomáš Šácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme