15 vteřin a hned asistence. Podle Špačka ale Jágr se svým výkonem spokojený nebude

Jaromír Jágr odehrál na Švédských hrách první reprezentační utkání od olympijských her v Soči. Český tým porazil domácí výběr 3:2 a právě hráč s číslem 68 na zádech už po 15 sekundách ukázal, proč je stále jedním z nejlepších hokejistů na světě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chytré přihrávky ale i tvrdé souboje. Jaromír Jágr doráží na Mattiase Sjogrena ze Švédska

Chytré přihrávky ale i tvrdé souboje. Jaromír Jágr doráží na Mattiase Sjogrena ze Švédska | Zdroj: ČTK

Úvodní buly, puk míří k Jágrovi, legendární hráč se v útočném pásmu rozhlíží, najde skvělou přihrávkou najíždějícího Mojžíše a ten otevírá skóre úvodního zápasu Oddset Hockey Games.

Takovýchto akcí, kdy Jaromír Jágr rozdával kotouče do zakončení, bylo k vidění několik, i díky tomu se pak dvaačtyřicetiletý útočník stal nejlepším českým hráčem utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy po utkání se Švédskem sbíral reportér Štěpán Pokorný

„Se svým výkonem možná spokojený nebude, má ale jiné spoluhráče, zvyká si na odlišný systém, než který hraje s Jersey, navíc na užším hřišti. Před mistrovstvím světa máme další tréninky a zápasy, myslím si, že se do toho dostane,“ soudil asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček.

Podle Špačka je ve hře českého týmu ještě spousta rezerv. „Zkoušeli jsme Švédy napadat na zadním mantinelu a propadali jsme. Jenom díky Sašovi Salákovi jsme udrželi dobrý výsledek. Švédy jsme sice naším vedením dostali pod tlak, naše hra ale nebyla dobrá,“ doplnil.

Jágr má pořád stejné kouzlo, góly střílí už desítky let, říká spoluhráč z reprezentace

Číst článek

Alexandr Salák předvedl v brance spolehlivý výkon, který byl podtržen i získaným bodem za asistenci u druhého gólu Martina Zaťoviče.

„Mám vždycky kliku. Přihrál jsem bekovi za bránu a ten našel Zaťu, který dal krásný gól. Klukům musím poděkovat, bude mě to asi stát večeři,“ usmíval se Alexandr Salák.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme