Na start londýnského maratonu se postaví na 40 tisíc bežců

Svátkem nejen atletiky, ale i celé britské metropole je dnešní londýnský maraton. Slavný závod si přímo v ulicích města nenechají jako už tradičně ujít stovky tisíc lidí. Zvýšenou pohotovost mají proto policejní složky. Pozornost poutá hlavně držitel dvou zlatých medailí z olympijského Londýna, domácí Mo Farah.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýnský maratón

Londýnský maratón | Foto: IAAF

„Vážně to není snadné. Nemůžete prostě říct, že když běháte 5 a 10 kilometrů, tak zvládnete skvěle i maraton. Je to opravdová výzva," nešetří pokorou populární Mo, který se na start maratonu postaví vůbec poprvé.

Experti tlumí přehnaná očekávání a legendární Etiopan Haile Gebrselassie prakticky vylučuje, že by se rodák ze Somálska dostal na stupně vítězů. Sám Gebrselassie bude na letošním londýnském maratonu exkluzivním tempařem.

Řada ze 40.000 běžců se svou účastí snaží získat peníze na dobročinné účely. Na start se tradičně postaví i některé celebrity, jako třeba fotbalista Michael Owen nebo hvězdný šéfkuchař Michel Roux.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme