Hokejisté odletěli do Minsku. Jsou to hezcí kluci, chválí své spoluhráče Jágr

Čeští hokejisté odletěli na světový šampionát do běloruského Minsku. Reprezentanti se na Letišti Václava Havla scházeli zhruba od devíti hodin. Jako první dorazili na sraz Tomáš Hertl, Jakub Klepiš a Jiří Sekáč, naopak jako poslední přišel Jaromír Jágr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se na Letišti Václava Havla připravuje na odlet hokejové reprezentace do Minsku

Jaromír Jágr se na Letišti Václava Havla připravuje na odlet hokejové reprezentace do Minsku | Zdroj: ČTK

Jágr kvůli zranění nedohrál poslední dva přípravné zápasy, dobrou náladu ale neztratil. Na otázku, jak se mu tým líbí, odpověděl klasicky po svém.

„Jsou to hezký kluci,“ potvrdil, že je před minským šampionátem dobře naladěn. Po úvodním fóru už ale zvážněl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr zatím neví, jestli bude v pořádku už pro úvodní zápas na MS v Minsku

„Bude záležet, jak si sednou hráči, kteří budou hrát ve formacích společně. V úterý jsme byli poprvé na tréninku kompletní. Někteří hráči přiletěli ze zámoří teprve před třemi dny, takže aklimatizace bude potřebná. Máme šest, sedm zápasů, abychom se na nejdůležitější zápas šampionátu dobře připravili,“ řekl dvaačtyřicetiletý forvard novinářům.

Na úterním tréninku ale Jágr absolvoval na ledě pouhých 15 minut, stále ho trápí lehce pohmožděné stehno.

„Šel jsem na trénink, ale moc jsem toho nenabruslil. Musím si počkat na dnešní trénink, ale chtěl bych ho absolvovat už se svými spoluhráči. Doufám, že vše bude v pořádku,“ ubezpečuje dvaačtyřicetiletý útočník, že zranění není nijak vážné.

Legendární "68" chce zasáhnout už do prvního pátečního duelu se Slovenskem, a to samé si přejí i fanoušci, pro které je podle Jágra tradiční derby prý mnohem prestižnější než pro reprezentační kabinu.

Ze San José to má do Minsku nejdál, Hertla ale velký posun netrápí

Číst článek

„Zápas je prestižní více pro diváky než pro nás hokejisty. Slovensko je těžkým soupeřem. Víme, jak jsou talentovaní a dobří hokejisté. Musíme se na ně dobře připravit,“ dodává dvojnásobný mistr světa.

Rolinka zajímá nová hala

Na své sedmé mistrovství světa se chystá Jágrův reprezentační spoluhráč ze zlatého mistrovství světa v roce 2010 Tomáš Rolinek. Minsk jako dějiště turnaje je pro něj známé prostředí.

„V Minsku jsem hrál KHL, byl jsem tam asi třikrát. Postavili novou halu, tak jsem zvědavý, jak bude vypadat. Myslím, že zázemí bude výborné. Nemělo by nás nic překvapit,“ věří kapitán národního týmu.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme