Pět z osmi gólů v oslabení. Růžička ví, na čem tým musí pracovat

Čeští hokejisté dostali na Švédských hokejových hrách tvrdou lekci. Do utkání s Ruskem zaváhali v přípravě na mistrovství světa pouze jednou ve Švýcarsku, takže se zdálo, že forma je před odletem do Běloruska skvělá. Jenže sborná nasázela do české branky šest gólů a odhalila všechny nedostatky českého týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace | Zdroj: ČTK

„Mně to připadalo, jako kdybychom nevěřili, že hrajeme proti Rusku. Vycvičili nás, bouchali puky o mantinel, byli silní a ve všem nás přehrávali. Vůbec jsme neměli takovou úroveň,“ zhodnotil kouč Vladimíra Růžička duel, ve kterém český tým prohrával po první třetině už 0:4.

Je pravda, že si Rusové se svým soupeřem někdy doslova pohrávali, ale na druhou stranu stále je to pouze příprava. Tedy hlavně pro fanoušky, pro hráče, kteří nemají místo na soupisce pro mistrovství světa jisté, je každý zápas velkou šancí se ukázat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Švédsku sleduje přípravu české reprezentace na MS Štěpán Pokorný

Jenže s Ruskem podle Růžičky doplatili dotyční na svou přemotivovanost. „Ta snaha byla obrovská, občas tam i zakopli. Ale je to také o chytrosti. Rusové tak hráli, byli silní na puku a docela nás vycvičili,“ říkal.

Koho ale nevycvičili, to byl i přes šest obdržených branek gólman Jakub Kovář. Od Vladimíra Růžičky si asi jako jediný vysloužil pochvalu.

„Spolu s utkáním se Švédskem jsme dostali celkem osm gólů a z toho bylo pět v oslabení. Hrajeme je špatně, necháváme volné hráče před bránou. A to si myslím, že jich ještě dost pochytal,“ říkal.

Na Oddset Hockey Games tak dnes český tým bude bojovat o napravení reputace. Po výhře 3:2 nad domácím Švédskem a prohře 0:6 se Ruskem ho čeká od 12 hodin a 30 minut souboj s už jistým vítězem Euro Hockey Tour Finskem.

Martin Charvát, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme