Do Kyselky se vrátí busta balneologa Löschnera a opět vytryskne Ottův pramen

Kyselku na Karlovarsku dnes čekají hned dvě významné události. Do bývalého lázeňského parku se po letech vrátí busta regionálního balneologa Josefa Löschnera. A v jeho blízkosti vytryskne nově upravený vývěr Ottova pramene.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mattoniho vila v Kyselce

Mattoniho vila v Kyselce | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Komorní slavnost připravuje v parku bývalých lázní obecně prospěšná společnost, která se historický areál pokouší zachraňovat.

Lázeňská léčba se do Kyselky pravděpodobně nevrátí. V opravených domech mají být umístěna muzea, expozice stáčírny minerálních vod a výukové středisko.

V uplynulých měsících členové společnosti čistili zámecký park a vyklízeli zchátralé budovy. Prioritou přitom stále zůstává rekonstrukce Mattoniho vily.

„Dneska už jsme ve fázi, že provádíme podpůrné konstrukce autentických částí a na to bude navazovat postupná rekonstrukce a obnova zůstavších částí dřevěných prvků a dřevěných krovů,“ popisuje stav obnovy Mattoniho vily ředitel obecně prospěšné společnosti Miroslav Perout.

On a jeho spolupracovníci pořádají i dnešní slavnost, která chce vzdát hold balneologu Josefu Löschnerovi. Právě jeho busta se vrátí do objektu Jindřichova dvora, odkud před lety zmizela.

V blízkém parku také nově vytryskne Ottův pramen, kterému přijede požehnat plzeňský biskup František Radkovský.

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme