Kvitová porazila Vinciovou a české tenistky postoupily do finále Fed Cupu

Petra Kvitová získala hned v první nedělní dvouhře semifinálového utkání Fed Cupu s Itálií rozhodující třetí bod, když porazila Vinciovou 2:0 na sety. České tenistky tak postupují do finále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky se radují po postupu do finále Fed Cupu. Zleva Klára Koukalová, Petra Kvitová a Lucie Šafářová

České tenistky se radují po postupu do finále Fed Cupu. Zleva Klára Koukalová, Petra Kvitová a Lucie Šafářová | Zdroj: ČTK

Od začátku se hrál vyrovnaný tenis, ale Kvitová měla při každém podání problémy a musela odvracet brejkboly soupeřky. Pouze první game odehrála česká jednička bez problémů a získala ho čistou hrou.

Největší šance měla Vinciová v sedmé hře, kdy si vybojovala šest brejkbolů, ale ani jeden nedokázala proměnit. Kvitová pak game zakončila dvěma esy a to italskou tenistku zlomilo.

Hned v následující hře prohrála svůj servis a Kvitová vzápětí s přehledem dopodávala první set do vítězného konce.

I druhá sada byla vyrovnaná. Hned v prvních dvou gamech ztatily obě hráčky podání. Podruhé se Kvitové podařilo proměnit brejkbol za stavu 3:3, ale vzápětí při svém servisu nedokázala uhájit svůj servis a Italka opět vyrovnala.

Česká republika je tenisová velmoc, úspěchy lákají nové talenty

Číst článek

Za stavu 5:5 si Kvitová při podání soupeřky postupně vypracovala čtyři brejkboly a nakonec sebrala Vinciové podání. V další hře si výborným podáním došla pro vítězství v zápase i pro třetí bod, který znamená postup českých tenistek do finále Fed Cupu.

Ve čtyřhře, která zakončila semifinálový program, porazily Andrea Hlaváčková s Klárou Koukalovou italský pár Karin Knappová, Camila Giorgiová 6:2, 5:7 a 11:9 v super tie-breaku.

Ve finále se český tým střetne 8. a 9. listopadu na domácí půdě s Německem, které v semifinále vyhrálo v Austrálii.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Ostravě (ČEZ arena, tvrdý povrch):

ČR - Itálie 4:0

Neděle:
Kvitová - Vinciová 6:3, 7:5.
Hlaváčková, Koukalová - Knappová, Giorgiová 6:2, 5:7, 11:9.

Sobota:
Šafářová - Erraniová 6:4, 6:1,
Kvitová - Giorgiová 6:4, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme