Unavím se, když nic nedělám, řekl na reprezentačním srazu Jaromír Jágr

Hokejista Jaromír Jágr pojede na mistrovství světa. Nejprve si vyjednal další působení v New Jersey a krátce poté, co se vrátil ze Spojených států a přislíbil účast, se připojil k týmu a absolvoval první trénink v pražských Letňanech. K formě, ve které by chtěl být, má ale prý ještě hodně daleko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr na tréninku v Letňanech

Jaromír Jágr na tréninku v Letňanech | Zdroj: ČTK

„Musím se dostat do nějaké herní pohody. Kdybych se měl rozhodovat podle toho, jak se cítím teď nebo po tréninku, tak se seberu a už mě tady nikdo neuvidí. Mám ale deset dní na to, abych se do toho dostal,“ říká Jaromír Jágr a nikdo nepochybuje o tom, že se do herního tempa dostane.

Trenér Růžička ho chtěl šetřit, vzít ho rovnou na šampionát do Běloruska, ale Jágr chce hrát, a tak nastoupí ke třem zápasům na Švédských hrách. V útoku má mít Jiřího Hudlera a Tomáše Rolinka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr se ještě v optimální formě necítí

„Nejsem žádný kouzelník, abych řekl, jak to bude fungovat. Musím se hlavně soustředit na to, abych se dostal do nějaké odpovídající formy, abych se netrápil a to doufám, že se mi povede během těch tří zápasů. Jak to bude vypadat potom, to záleží na trenérech, jakým způsobem tu sestavu postaví,“ pokračuje česká osmašedesátka.

Po dnešním tréninku, když většina hráčů odešla a zbytek hrál bago, si vzal Jaromír Jágr ve středním pásmu puk a jezdil od modré čáry k červené, tam - brzda a zase zpátky - brzda, pořád dokola. Jako vždycky si dával navíc.

Rozhoduji se podle čistého svědomí, říká Jágr

„Cítím se špatně z toho důvodu, že jsem měl 14 dní volno. Když jsem v zápasovém tempu nebo když hodně trénuji, tak se moje tělo neunaví, když hodně pracuje. Já se unavím, když nic nedělám,“ říká Jaromír Jágr, který o tom, že by český tým na světovém šampionátu reprezentoval, nikdy nezapochyboval.

„Já jsem ‚tvrdá palice‘. Rozhoduji se podle svého čistého svědomí, podle srdce, a když je ta možnost reprezentovat, tak by byla hloupost z mého pohledu to odříct.“ A tak tu máme českou reprezentaci znovu s Jaromírem Jágrem.

Jakub Marek, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme