Na mistrovství světa není žádný zápas jednoduchý, říká Červenka

Čeští hokejisté porazili na světovém šampionátu v Bělorusku Itálii 2:0. Klid na lavičku českého týmu přinesla až úspěšná souhra Romana Červenky a Jaromíra Jágra, která v 56. minutě vedla ke druhému gólu. S Červenkou po zápase v útrobách haly Čižovka mluvil Štěpán Pokorný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka (v bílém) bojuje o puk s italskými obránci

Roman Červenka (v bílém) bojuje o puk s italskými obránci | Zdroj: ČTK

Po sérii přihrávek jste asistoval u gólu Jaromíra Jágra. Šlo o nacvičenou akci?

Ani jsme jí neměli kdy nacvičit, sestava se během zápasu promíchala a ke konci jste šli na led v tomhle složení.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Červenkou po zápase mluvil Štěpán Pokorný

Českým tým Itálii přestřílel, nejsou ale dva vstřelené góly málo?

Málo to je, tohle nejsou jednoduché zápasy. Když nedáme na začátku dva, tři rychlé góly, aby se hrálo v klidu, tak soupeř cítí šanci a nehraje se proti němu jednoduše. Jsme rádi za tři body.

V zápase jste měli k dispozici pět přesilových her, ve kterých jste se ani jednou neprosadili. Na této činnosti je potřeba zapracovat…

Přesilovky i oslabení nás trápily ve všech zápasech. V přesilovkách málo gólů dáváme, v oslabení jich zase dost dostáváme. Právě tyhle momenty rozhodují zápasy, zvláště těžké zápasy. V tomhle směru máme na čem pracovat.

Překvapila vás Itálie svou hrou?

Ani ne, tady není žádný zápas jednoduchý, což ukazují i ostatní zápasy ve skupině. Musíme se připravit na další zápasy, budeme to mít těžší a těžší.

Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté porazili díky trefám Sekáče a Jágra Itálii 2:0

Číst článek

O dalších soupeřích Dánsku, Norsku a Francii by se dalo říct, že jde o lehčí soupeře, ale na mistrovství světa se to takhle brát nedá. Zvláště při pohledu na výsledky v obou skupinách…

Všechny duely budou těžké, proti relativním outsiderům se nám navíc hraje ještě hůř, než když hrajeme proti Švédsku nebo Kanadě. Musíme se do nich tlačit.

Český tým čekají dva dny volna. Mohou vám pomoci k pohodě?

Myslím, že pohodu v týmu máme. Hráli jsme dva zápasy ve dvou dnech, po dnu volna další přišlo další utkání. Volno uvítáme.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme