Na zápas s Baníkem se v Olomouci prodávaly vstupenky pouze na občanku

Na olomouckém fotbalovém stadionu se dnes v podvečer bude hrát o záchranu v nejvyšší soutěži. V pohotovosti nebudou pouze hráči, ale také pořadatelé a policisté, protože se jedná o rizikové utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava dorazili do Prahy

Fanoušci Baníku Ostrava dorazili do Prahy | Foto: Filip Jandourek

Poslední vzájemný zápas skončil zdemolovaným stánkem s občerstvením a několika zraněními, která zapříčinila potyčka fanoušků Baníku Ostrava s pořadatelskou službou.

Sigma kvůli tomu razantně přitvrdila. Na pondělní moravsko-slezské derby snížila kapacitu stadionu na 8000 míst a vstupenky jsou na občanku. Fanoušci si tak například museli kupovat vstupenky v předprodeji.

To se ale části příznivců nelíbí. Oba fanouškovské tábory dokonce na sociálních sítích vyhlásily kvůli snížení kapacity stadionu bojkot zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Olomouci se na utkání s Baníkem Ostrava prodávaly lístky pouze v předprodeji a na občanku

„V podstatě při každém utkání s Baníkem Ostrava nám vznikne škoda na zařízení stadionu. Je to nepopulární bezpečnostní opatření, které i nám přináší újmu ve smyslu nižší návštěvy a tím nižší tržby ze vstupného. Ale bezpečnost je v tomto případě na prvním místě,“ vysvětluje bezpečnostní manažer olomouckého klubu Milan Zapletal.

„Vzhledem k bezpečnostním opatřením není o vstupenky takový zájem. Řada lidí je zvyklá kupovat si lístky až před samotným zápasem, ale bohužel teď jsou nastavená pravidla tak, že v den zápasu se vstupenky opravdu prodávat nebudou,“ potvrzuje Miroslav Skácelík z klubové prodejny Sigmy.

Příznivci obou klubů tak musí na stadion dvakrát. Jednou pro vstupenku, podruhé na samotný zápas.

„Cestovali jsme z Ostravy, ale nebyl to pro nás žádný problém. Spojili jsme to s výletem a bylo to takové příjemné zpestření,“ říká Tomáš, kterému nevadí, že jsou lístky na jméno.

Sparta utkání v Teplicích nezvládla na hřišti i na tribunách

Číst článek

Ve hře bude kromě samotných fotbalistů také téměř 150 pořadatelů a více než dvojnásobný počet policistů bude dohlížet na pořádek v okolí stadionu. V případě potřeby pak zasáhnou těžkooděnci i přímo na stadionu.

„Fotbalový svaz vyhlásil nulovou toleranci vulgarismů na stadionech. My se s tím nějakým způsobem snažíme vypořádat. Není to jednoduchá situace, protože zamezit někomu, aby něco křičel, je dost obtížné,“ říká Zapletal.

„Máme ale připravené nějaké varianty, jak postupovat. Musíme dodržovat nařízení svazu a snažit se, aby nebyl poškozený klub formou peněžitých pokut, přerušováním zápasů atd.,“ dodal bezpečnostní manažer Sigmy.

A právě z toho mají v Olomouci strach. Klub má velké sportovní problémy, protože bojuje o záchranu v lize. Přerušení utkání nebo dokonce jeho předčasné ukončení by byla další nepříjemnost.

Vojtěch Bureš, Ivo Opletal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme