Šumperk chce opravit zimní stadion, rekonstrukce bude stát až 80 milionů

Přes 40 let slouží veřejnosti zimní stadion v Šumperku. Postaven byl počátkem 70. let minulého století a dnes už nevyhovuje současným požadavkům stavebně ani technicky. V areálu Tyršova stadionu je to jeden z posledních objektů, který potřebuje rekonstrukci. Město ji plánuje už delší dobu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zimní stadion - krasobruslení

Zimní stadion - krasobruslení | Foto: Ladislav Bába

Práce rozvrhlo podle místostarosty Petra Suchomela z KDU-ČSL do dvou etap.

„Je nutné provést rekonstrukci technologie, vybudovat novou ledovou plochu, rekonstruovat obvodový plášť, elektroinstalaci, podívat se na střechu a tak dále. V letošním roce bychom rádi realizovali rekonstrukci, která se týká tepelné izolace objektu, střechy a elektrické instalace,“ popsal.

Rekonstrukce zimního stadionu v Šumperku má přinést energetické úspory, především ale výrazně omezit množství čpavku v chladicím systému.

„Omezení objemu čpavku v chladicím systému ze stávajících asi pěti tun na jeden a půl tuny, což je omezení rizika ekologické havárie. Objem čpavku, který na zimním stadionu je, je největší ekologická hrozba pro Šumperk už dlouhodobě,“ dodal místostarosta.

Předpokládané náklady na rekonstrukci zimního stadionu v Šumperku dosahují 80 milionů korun. První etapu by chtělo město zahájit co nejdříve, aby neohrozilo začátek letošní hokejové sezóny.

Zdeňka Jílková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme