Hokejovou reprezentaci by mohl posílit Krejčí, domů míří Kašpar a Gulaš

Hokejovou reprezentaci na mistrovství světa možná posílí David Krejčí. Osmadvacetiletý centr je po vypadnutí Bostonu z play-off NHL volný. Národní tým naopak opustí útočníci Lukáš Kašpar a Milan Gulaš. Ani jeden z nich nemá šanci, že by se dostal na soupisku, proto je trenér Vladimír Růžička poslal domů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se 21. května vrátili do Prahy z mistrovství světa v Helsinkách. Na snímku jsou David Krejčí (vlevo) a Milan Michálek.

Čeští hokejisté se 21. května vrátili do Prahy z mistrovství světa v Helsinkách. Na snímku jsou David Krejčí (vlevo) a Milan Michálek. | Zdroj: ČTK

Aktuálně je na české soupisce 20 hráčů do pole a dva brankáři. S týmem se ale v dějišti turnaje dále budou připravovat třetí gólman Pavel Francouz, obránce Lukáš Kovář a útočníci Martin Růžička s Michalem Vondrkou. „Gulaš a Kašpar odletí v pátek,“ řekl Růžička.

Vedení národního týmu se momentálně snaží telefonicky spojit i s forvardem Davidem Krejčím z Bostonu, pro nějž skončila klubová sezona dnes v noci.

„U Davida Krejčího potřebujeme, aby se rozhodlo do soboty. Už dneska se to pokusím vyřídit. Pokud to nevyjde, tak bychom buď dopsali odsud dva útočníky, nebo útočníka a beka. Každopádně chci mít v sobotu třináct útočníků,“ prohlásil Růžička.

V sobotu čeká Čechy souboj s Dánskem.

Tým hokejistů na MS v Bělorusku 2014 | Foto: Český rozhlas

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme