Čekají se ode mě góly, ví před mistrovstvím světa Tomáš Hertl

Už zítra zamíří česká hokejová reprezentace směr Minsk. Před mistrovstvím světa se národní tým sešel v pražských Letňanech. Trenéru Vladimíru Růžičkovi si hlásil i útočník San José Tomáš Hertl, který teprve nedávno doléčil zraněné koleno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Tomáš Hertl (vpravo) během utkání se Švýcarskem

Český útočník Tomáš Hertl (vpravo) během utkání se Švýcarskem | Zdroj: ČTK

„Zranění mě už netrápilo. Jsem v pohodě a připravený,“ hlásí hokejový útočník Tomáš Hertl ze srazu reprezentace v Letňanech.

V cestě startu na mistrovství světa nestálo ani vedení San José Sharks. „V klubu mi řekli, že záleží na mně, jak se cítím, a ať se rozhodnu sám,“ vysvětluje reprezentant, který ve 44 zápasech NHL nasbíral 30 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Hertlem mluvil na reprezentačním srazu v Letňanech Štěpán Pokorný

Na soupisce bude nejmladší, přesto bude jednou z největších hvězd reprezentace. „Minulý rok jsem ani nepočítal, že budu hrát, ale hrál jsem všechno. Letos se po mně určitě budou chtít i nějaké góly a doufám, že nějaké dám a něco předvedu,“ říká dvacetiletý útočník.

Reprezentační trenér Vladimír Růžička ještě v minulé sezoně trénoval Hetrla ve Slavii. „Zase tak dlouho jsme od sebe nebyli a věřím, že ho nezklamu,“ těší se bývalý hráč Slavie.

Roman Červenka překonává zdravotní problémy. V Minsku má patřit k oporám

Číst článek

V jednom útoku by mohl hrát s Jaromírem Jágrem. „Bylo by to hezké, ale mně to je jedno. Jsem rád, že je s námi v týmu. Je to náš nejlepší hráč a asi už nikdy takový nebude. Je to fenomén,“ oceňuje Hertl přítomnost dvaačtyřicetileté legendy.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme