Basketbalistky USK Praha počtvrté za sebou slaví český titul

Basketbalistky ZVVZ USK Praha získaly počtvrté za sebou český titul. Ve třetím finálovém duelu porazily doma IMOS Brno 76:48 a sérii vyhrály jasně 3:0 na zápasy. Za celou sezonu tak nepoznaly hořkost porážky, naposledy prohrály v loňském finále právě s Brnem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK Praha s pohárem pro ligového vítěze

Basketbalistky USK Praha s pohárem pro ligového vítěze | Zdroj: ČTK

Brněnské basketbalistky, kterým cestu k zápasu zkomplikoval havarovaný kamion na dálnici D1, vyšel úvod první čtvrtiny, když získali až sedmibodové vedení.

Postupem času ale hostujícím hráčkám ubývaly síly, z čehož pramenily chyby a také fauly.

Pražanky nabídnout šanci na domácí palubovce na Folimance dokázaly využít, navíc zpřesnily střelbu a do druhého poločasu šly s náskokem čtrnácti bodů.

Po přestávce už byla hra jednoznačně v režii basketbalistek USK, které třetí finálový zápas vyhrály 76:48. Po závěrečné siréně oslavily svůj historicky osmý domácí titul i bez opory Evy Vítečkové.

„Sice to bývá tak, že pokud hráčka do finálových bojů nezasáhne, tak to není taková radost, ale já radost mám. Zápas v Brně jsem s holkami zápas prožívala víc, než kdybych byla na hřišti,“ řekla Vítečková, pro kterou je letošní triumf už čtrnáctým v její bohaté kariéře.

Finále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:
ZVVZ USK Praha - IMOS Brno 76:48 (22:19, 44:30, 61:39)
Nejvíce bodů: Robinsonová 20, Dubljevičová 18, Vaughnová 15, Elhotová 9 - Pecková 16, Jurčenková a Keyová po 11. Rozhodčí: Kučera, Dolinek, Galajda. Fauly: 15:14. Trestné hody: 11/7 - 17/12. Trojky: 3:2. Konečný stav série: 3:0.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme