Hokejovou reprezentaci opustí ještě dva hráči, záleží na zdraví Jágra a Červenky

Na hokejové mistrovství světa do Běloruska nominoval reprezentační trenér Vladimír Růžička sedmadvacetičlenný kádr. Dva hráči se tak ještě před startem šampionátu vrátí domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu | Zdroj: ČTK

„Rozhodli jsme se vzít o dva hráče navíc, protože nevíme, jaký bude zdravotní stav Jardy Jágra. Měl by být v pořádku, ale teď to nikdo neví. Navíc Roman Červenka má chřipku,“ vysvětlil širší nominaci český trenér.

„Ve čtvrtek se rozhodneme, které dva hráče nenapíšeme na soupisku a ti odletí zpět domů,“ dodal Vladimír Růžička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejvíc v přípravě překvapil obránce Vitásek, je velikej a v celku to mydlí, řekl před odletem na šampionát do Běloruska trenér Růžička

Už na švédských hrách Vladimír Růžička potvrdil start Tomáše Hertla. Tedy posledního hráče z NHL, kterého na šampionát nominoval. Hertl doplnil už před tím známou pětici ze zámoří ve složení Jágr, Hudler, Sobotka, Kindl a Polák.

Co se týče překvapení v nominaci, tak ta jsou tři. Útočníci Jiří Sekáč s Martinem Zaťovičem a obránce Ondřej Vitásek, který udělal na staronového reprezentačního kouče v přípravě asi největší dojem.

„Strašně mě překvapil a mezi obránci si vedl velice dobře. Je velikej a v celku to mydlí,“ řekl k nominaci Vitáska Vladimír Růžička.

V kádru na hokejové MS je šest hráčů z NHL, ale i Vitásek, Zaťovič a Sekáč

Číst článek

V konečném výběru najdeme i hráče, kteří neabsolvovali celou přípravu a přesto do Minsku poletí. Což se týká třeba už zmiňovaného Jiřího Sekáče nebo jeho spoluhráče ze Lva Praha Jakuba Klepiše.

„Ve Lvu byl Sekáč jedním z nejlepších hráčů, určitě patřil do špičky. Kuba Klepiš sice moc nehrál, ale to je hokejista, kterému osobně hodně věřím,“ dodává Vladimír Růžička.

Česká reprezentace odletí na mistrovství světa ve středu v půl jedenácté dopoledne a první zápas ve skupině odehraje v pátek proti Slovensku.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme