Montreal znovu vede v sérii nad Bostonem, gól vstřelil Plekanec

Hokejisté Montrealu porazili ve 2. kole play off NHL Boston 4:2 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Canadiens dostal v 11. minutě do vedení Tomáš Plekanec. V utkání Západní konference Minnesota porazila Chicago 4:0 a snížila stav série na 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec ujíždí od bostonské branky, kam právě dopravil puk po přihrávce P.K. Subbana

Tomáš Plekanec ujíždí od bostonské branky, kam právě dopravil puk po přihrávce P.K. Subbana | Zdroj: Reuters

Plekancovi k jeho třetímu gólu v letošních vyřazovacích bojích výrazně pomohl P. K. Subban. Kanadský bek tvrdou přihrávkou našel kladenského odchovance u levé tyčky a před poloprázdnou brankou si český útočník s přehledem poradil.

Subban poté pak sám ujel obraně hostů a překonal Tuukku Raska. Nejlepší obránce loňského ročníku NHL tak v probíhajícím play off bodoval už v pěti zápasech více než jednou.

Před druhou přestávkou náskok Montrealu upevnil Dale Weise. Boston, jenž v předcházejícím duelu otočil skóre z 1:3 na 5:3, ale ještě zabojoval a díky trefám Bergerona a Iginly se přiblížil se na rozdíl jediné branky. Následující power play už však pro Bruins úspěšná nebyla, naopak. Vítězství Bruins pojistil Lars Eller.

V kádru na hokejové MS je šest hráčů z NHL, ale i Vitásek, Zaťovič a Sekáč

Číst článek

„Dnes jsme se vyhýbali trestné lavici po dlouhou dobu, nedávali jsme jim přesilovky, což je pozitivní, na hraně ale musíme hrát. Rozhodla první třetina, tam jsme zápas prohráli, byť jsme ještě měli šanci na comeback,“ hledala opora Bostonu David Krejčí po utkání rovinu mezi odpovídající tvrdou hrou a snaze nenechat se vyloučit.

V Minnesotě trval bezbrankový stav až do 42. minuty, kdy se zblízka prosadil Erik Haula. Díky dvěma gólům se pak hvězdou zápasu stal Mikael Granlund, jedenkrát se prosadil Zach Parise.

Výsledky NHL:

Montreal - Boston 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky: 11. Plekanec, 15. Subban, 34. Weise, 60. Eller - 38. Bergeron, 58. Iginla. Střely na branku: 26:28. Diváci: 21.273. Stav série: 2:1.

Minnesota - Chicago 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)
Branky: 45. a 59. Granlund, 42. Haula, 58. Parise. Střely na branku: 18:19. Diváci: 19.416. Stav série: 1:2.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme