Cyklistický 24hodinový maraton skončil v Jihlavě předčasně, trať byla kvůli dešti nesjízdná

Závod horských kol 24 MTB Jihlava organizátoři kvůli špatnému počasí ukončili předčasně. Před jednou hodinou v noci byla trať kvůli dešti už zcela nesjízdná a tak po necelých třinácti hodinách organizátoři střídající jezdce na start už nepustili. Přesto, že vytrvalci nemohli kroužit až do poledne, závod si pochvalují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trať Závodu horských kol 24 MTB Jihlava byla kvůli dešti místy zcela nesjízdná

Trať Závodu horských kol 24 MTB Jihlava byla kvůli dešti místy zcela nesjízdná | Foto: Petr Palovčík

Rozbahněný okruh se v některých místech stal nesjízdným a v několika případech museli zasahovat i zdravotníci.

„Podmínky teda hodně náročné, bez pochyby. Mohlo to být třeba i horší, kdyby byla velká zima. Tohle se tak aspoň dalo z tohoto hlediska. Protože jsem si přijel vyzkoušet co vydržím, tak se dá vlastně říct, že jsem jel o život,“ říká Šimon Hačecký, který na závod přijel z Prahy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jihlavský cyklistický 24hodinový závod skončil předčasně. Podle zablácených závodníků šlo na trati doslova o život. Natáčel tam redaktor Petr Palovčík

Závod byl podle něj náročný nejen pro lidi, zabrat dostalo i kolo.

„Tak já jsem měl štěstí, že jsem nesjel nikde z trati, nikde jsem nespadnul. Kolo ale už nefunguje vůbec. Zadní brzda nebrzdí, přední jen trošku, nepřehazuje to. Prostě dostává to strašně zabrat. Jsou to strašné podmínky na kolo. Mechanické věci takto namáhané v tom blátě, šílenost…“

Hlavní pořadatel Jiří Holoubek přes zkrácený čas ocenil výkony všech zúčastněných. „Hodnotím to jako famózní výkon závodníků, kteří skutečně jezdili vytrvale,“ řekl.

„Například ještě po 10 hodinách závodu, v době, kdy už trať byla úplně na kaši, odstoupilo do 10 procent závodníků. Úžasná výdrž, úžasné nasazení a výborné výkony od pořadatelů na trati,“ dodal.

Nejúspěšnějším mužem byl Tomáš Kozák, který ujel 208 kilometrů. V ženské kategorii dominovala Vladimíra Vozáková se 168 kilometry. Nejúspěšnější dvoučlenný tým byl v mužské kategorii ve složení Bernard, Hrzán. V osmičlenných posádkách vyhrál Jihlavský Uniqua team.

Celkem se jihlavské čtyřiadvacetihodinovky zúčastnilo zhruba 500 závodníků. Většina z nich po závodě říkala: Počasí nevadí, bylo to skvělé, příští rok přijedeme znova.

Podle zablácených závodníků šlo na trati doslova o život | Foto: Petr Palovčík

Petr Palovčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme