Hanzlík i Rachůnek dostali po tvrdých faulech stop na 2 zápasy

Brněnský obránce Jan Hanzlík a útočník Sparty Tomáš Rachůnek si kvůli faulům, kterými se provinili ve čtvrtém semifinále play off hokejové extraligy, nezahrají dva zápasy. Po trestech od disciplinární komise si tak oba hráči zahrají nejdříve případné sedmé utkání série nebo úvodní finálový duel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Komety Jan Hanzlík (vpravo) atakuje Jaroslava Hlinku ze Sparty

Obránce Komety Jan Hanzlík (vpravo) atakuje Jaroslava Hlinku ze Sparty | Zdroj: ČTK

Hanzlík a Rachůnek byli v pondělním souboji Komety a Sparty vyloučeni za nedovolené zákroky na Lukáše Pecha respektive Vojtěcha Němce na pět minut a do konce utkání. Další očekávané tresty dostali ve středu od disciplinární komise.

"Oba byli už v zápase adekvátně potrestáni, vzhledem k zákrokům, které udělali. U Hanzlíka to byl krosček v oblasti hlavy a krku, u Rachůnka náraz ramenem do stejné oblasti," řekl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Podle disciplinárního řádu mohli oba hráči dostat trest na dva až pět zápasů. "Ani jeden ale nebyl v poslední době trestaný, proto jsme se rozhodli pro nejnižší hranici," uvedl šéf komise.

Nejproduktivnější hráč Komety Němec byl po Rachůnkově faulu odvezen do nemocnice na pozorování s podezřením na otřes mozku a jeho start ve čtvrtečním utkání je nejistý.

Komise napomenula rovněž brněnský klub za nedostatečně zvládnutou pořadatelkou službu, a to poté, co někteří hráči Sparty, mezi kterými byl i Rachůnek, byli při odchodu do kabin zasaženi kelímky s pivem. Kometě hrozí za další podobný exces fanoušků pokuta.

Sparta pondělní výhrou vyrovnala stav série na 2:2.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme