Rozhodčí jsou jenom lidi, říká po omluvě za chybné verdikty Novotný

Čeští hokejisté mohli na mistrovství světa oslavit postup do čtvrtfinále, krátce potrénovali, vyfotili se a také přijali omluvu od komise rozhodčích za několik chyb v minulých zápasech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Alexander Salák diskutuje s jedním z rozhodčích na MS

Brankář Alexander Salák diskutuje s jedním z rozhodčích na MS | Zdroj: ČTK

Vedení týmu rozhodčím nejvíce vytýká druhý gól v utkání s Dánskem na 2:3, kdy před trefou Jensena atakoval Alexandera Saláka v brankovišti Hansen. Komisař Komissarov potvrdil, že sudí jasně chybovali.

Trenér Vladimír Růžička odmítá, že by se jeho tým na špatné verdikty vymlouval a svaloval na ně své porážky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce českých hokejistů na omluvu od komise rozhodčích zjišťoval na MS Štěpán Pokorný

"Jestli prohrajeme s Dánskem, tak... Musíme dát dalších pět gólů a nevymlouvat se, že jsme dostali špatnou branku. Rozhodčí to mají těžké, hokej je dneska strašně rychlý a oni jsou taky jenom lidi. To se může stát," říká.

"Musíme dát o dva nebo tři góly víc, abychom byli v klidu, až se něco takového stane. Samozřejmě až o něco půjde, tak už nikomu nikdo nepomůže," naráží reprezentační kouč na blížící se vyřazovací boje.

Nejen Češi by si v play-off přáli preciznější posuzování situací než v základních skupinách, kde měla výhrady řada mužstev.

Čeští hokejisté mají na MS jisté čtvrtfinále. Pomohla jim výhra Francouzů

Číst článek

"Body už nám to nevrátí. S Dány to bylo klíčové, tam se stalo asi nejvíc chyb. Ale jsou to jenom lidi a my taky děláme chyby jako oni. Je dobré, že přiznali chybu a že si budou dávat větší pozor v dalších zápasech. Už je to minulost a my se musíme dívat do budoucnosti, kluci," vyzývá útočník Jiří Novotný.

Buoucnost je jasná. Češi si v úterý zahrají s Francií o třetí místo ve skupině, a tedy schůdnějšího soupeře pro čtvrtfinále než suverénní Rusko.

Jan Suchan, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme