Pastoor vydržel ve Slavii 3 měsíce, po sezoně odchází do Alkmaaru

Trenér Alex Pastoor po sezoně odejde od fotbalistů Slavie Praha. Na lavičce pražského týmu tak stráví pouhé tři měsíce, po kterých nastoupí jako asistent v nizozemském Alkmaaru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Pastoor se po necelých třech měsících loučí s fotbalovou Slavií

Alex Pastoor se po necelých třech měsících loučí s fotbalovou Slavií | Zdroj: ČTK

„Mé rozhodnutí absolutně nesouvisí se situací ve Slavii. Alkmaar mi dal skvělou nabídku, klub navíc sídlí patnáct kilometrů od mého domu v Nizozemsku. Pro mě osobně se jedná o ideální kombinaci pracovní pozice a osobní situace,“ zdůvodnil trenér Pastoor své rozhodnutí klubovému webu.

Alkmaar, jehož nabídku sedmatřicetiletý Pastoor přijal, se v minulé sezoně skončil na osmém místě a trénoval ho Dick Advocaat. Pastoor se v Nizozemsku domluvil na dvouletém angažmá a bude vykonávat funkci asistenta nového hlavního trenéra Marca Van Bastena.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odchod trenéra Pastoora ze Slavie rozebírali na Radiožurnálu Vojtěch Bidrman a Jan Suchan

Alex Pastoor tak povede Slavii už jen ve dvou ligových zápasech se Slováckem a v Ostravě. „Moje koncentrace a motivace se tím ale ještě zvyšuje. Máme před sebou jasný úkol a ten chceme zvládnout. Já jsem profesionál a udělám pro to maximum,“ dodal slávistický trenér.

Na lavičce Slavie Pastoor nastoupil na začátku března, kdy nahradil Miroslava Koubka. Tým pod Pastoorem v lize z deseti duelů třikrát vyhrál, jednou remizoval a šestkrát prohrál. Na třináctém místě tabulky má Slavia tříbodový náskok před patnáctými Bohemians 1905.

Jméno Pastoorova nástupce zatím klub neoznámil, jde ale o nejistou pozici. Od roku 2010 vedlo vršovický tým už osm různých trenérů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme