Květnový závod v půlmaratonu v Karlových Varech omezí dopravu ve městě

Karlovy Vary se připravují na druhý ročník půlmaratonu. Tento vrcholný sportovní podnik se uskuteční v lázeňském městě 24. května. Do ulic se vydá přes tři tisíce domácích i zahraničních běžců. Obyvatelé a návštěvníci lázeňské metropole musejí po dobu konání závodu počítat s dopravním omezením.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek

Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek | Foto: RunCzech

Závod se koná v sobotu večer, kdy není žádná dopravní špička a provoz je relativně klidný.

„Nicméně omezení na nezbytně nutnou dobu budou, ať se to týká průjezdnosti jednotlivých ulic, ať se to týká omezení provozu MHD,“ říká primátor Petr Kulhánek z Karlovarské občanské alternativy.

„O všech těchto změnách už jsou a ještě v několika vlnách budou občané detailně informováni, aby věděli, co je čeká. Ale uzavírka není dlouhá, je to v řádu dvou až tří hodin,“ dodává.

Lázeňské město láká nejen běžce z celé České republiky, ale i ze zahraničí. Loňského ročníku se zúčastnili závodníci z 20 zemí světa. Do čela závodu se i letos postaví elitní běžci, přičemž chybět nebudou ani oba vítězové loňského premiérového ročníku.

Kvůli nebývalému zájmu museli pořadatelé dvojnásobně navýšit kapacitu závodu a pozměnit trať.

Dana Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme