Koupaliště Flošna v Hradci Králové zahájilo sezónu, návštěvníci si vyzkoušejí novou atrakci

O tři týdny později než loni otevřelo venkovní koupaliště Flošna návštěvníkům své brány. Do začátku hlavní sezony bude vstupné snížené. Milovníci vody si také mohou vyzkoušet novou atrakci. Provozovatelé královéhradeckého koupaliště letos očekávají půlmiliontého návštěvníka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na královéhradeckém koupališti Flošna začala nová sezóna

Na královéhradeckém koupališti Flošna začala nová sezóna | Zdroj: ČTK

Královéhradecké koupaliště Flošna zahájilo sezonu. Milovníci vody opět mohou využívat plavecký nebo relaxační bazén s divokou řekou a tobogány. Voda ve všech bazénech je navíc ohřívána na teplotu přes 20 stupňů Celsia.

Ludmila Chmelíková jako jedna z prvních vyzkoušela teplotu vody. „Moc jsem se těšila na zahájení. Hlídali jsme to na internetu už od dubna,“ řekla Chmelíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na královéhradeckém koupališti Flošna natáčela Lucie Valášková

Koupaliště Flošna letos otevřelo o tři týdny později než loni kvůli nepříliš teplému počasí.

„Loni jsme otvírali 26. dubna. Letos nebylo dobré počasí, takže otvíráme 20. května. Je to stejné, jako když jsme otvírali první sezonu, 20. května 2010,“ popsala ředitelka městské Správy nemovitostí Jaroslava Bernardová.

Provozovatelé královéhradeckého koupaliště si pro návštěvníky připravili několik novinek. Nejzajímavější z nich je dynamická guma zvaná Slackline, kterou umístili přes 50metrový bazén. Pokud člověk gumu nepřejde, spadne do vody.

Koupaliště bude zatím otevřené od deseti do osmnácti hodin. „Je to dané našimi zkušenostmi. Jakmile bude lepší počasí, začneme otvírat už od šesti hodin,“ vysvětlila Bernardová.

Návštěvníci zaplatí v období vedlejší sezony, která loni trvala zhruba do poloviny června, nižší vstupné. Celodenní činí 50 korun, 35 korun při použití čipových hodinek a děti do 120 cm mají vstup zdarma. Město nemuselo letos vstupné zdražovat, protože se mu podařilo snížit náklady. Koupaliště by v páté sezoně fungování mělo přivítat půlmiliontého návštěvníka.

Lucie Valášková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme