Od úterního rána se linka A pražského metra vrací do běžného provozu

Celá linka A pražského metra je od pátečního večera uzavřená. Dopravce ještě dnes dokončuje výměnu tří výhybek a původních dřevěných pražců. Večer ale dělníci z tunelu odejdou, aby se metro mohlo v úterý ráno znovu rozjet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pracovníci stavební firmy vyměňují pražce a výhybky v areálu stanice Dejvická

Pracovníci stavební firmy vyměňují pražce a výhybky v areálu stanice Dejvická | Zdroj: ČTK

Dopravce celou trasu metra zastavil kvůli výměně tří výhybek, jedné ve stanici Dejvická a dvou ve stanici Náměstí Míru. Na Dejvické se zároveň měnilo téměř 600 původních dřevěných pražců.

„Práce probíhaly bez větších komplikací dle předem stanoveného harmonogramu. Ve stanici Dejvická jsou prakticky u konce. V tuto chvíli by měl probíhat pouze úklid. A co se týče stanice Náměstí Míru, tak podle posledních informací probíhaly dokončovací práce na druhé výhybce. První ranní spoj by měl vyrazit podle platného jízdního řádu, takže před pátou hodinou ranní,“ shrnuje mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťovala redaktorka Veronika Štefanová

Dopravní podnik plánuje další výluky až na podzim tohoto roku. Měnit bude výhybky ve stanicích Želivského a Pražského povstání.

Od pátečního večera pomáhali cestujícím ve všech stanicích metra A takzvaní informátoři. Rozdávali také letáky s přehledem náhradní dopravy.

„Problém je především s turisty, kteří nerozumí českému hlášení v autobusech. Ty pak posíláme na náhradní tramvaj XA,“ uvedl Marek, který poskytoval informace ve stanici Dejvická.

Právě tato tramvajová linka patřila během výluky metra k nejvytíženějším. Její trasa vedla ze stanice Podbaba přes Hradčanskou a centrum Prahy až do zastávky Nádraží Strašnice. Cestující z Dejvic místo metra často volili i tramvaje číslo 5 a 26.

Podobná situace jako na Dejvické panovala i ve stanici Můstek. „Turisté, kteří přijeli do centra a potřebovali se vrátit na ubytování, měli hodně dotazů,“ potvrdil informátor Vojtěch.

Výluka pražského metra 18. až 22. dubna (celá trasa A) | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme