Stolní tenistky odjely na MS týmů do Japonska s nadějí na kvalitní výsledek

Rekordních 125 zemí vyslalo své týmy na nadcházející mistrovství světa ve stolním tenisu družstev, které hostí od pondělí japonské Tokio. Tituly v obou kategoriích budou obhajovat Číňané. Během osmidenního klání se ale nebudou chtít rozhodně ztratit ani oba české výběry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stolní tenistka Iveta Vacenovská

Stolní tenistka Iveta Vacenovská | Zdroj: ČTK

S nadějí na kvalitní výsledek odjela do Japonska hlavně ženská reprezentace.

„Obhajují bronzové medaile z loňského mistrovství Evropy. Budu šťastný, kdyby se umístili do desátého místa. Přeci jenom, zvláště zejména ženský stolní tenis ovládají asijské státy,“ přibližuje cíle českých žen v Japonsku předseda ČAST Zbyněk Špaček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cíle a ambicemi českých výběrů před MS zjišťoval Michal Jurman

Mladé hráčky, jakými jsou Kateřina Pěnkavová a Hana Matalová, se výkonnostně v poslední době výrazně přiblížili zkušenému jádru týmu. Kompletní česká pětice je aktuálně silná jako už dlouho ne.

Ženský tým i tak ale bude v Tokiu samozřejmě spoléhat hlavně na jednu z nejlepších evropských hráček současnosti, tedy Ivetu Vacenovskou.

„Lepší skupinu bychom si asi nevybrali, ale všechno se rozhodne za stolem. Narazíme na evropské týmy, které musíme porazit,“ říká ze země vycházejícího Slunce Vacenovská, která na Japonsko nedá dopustit.

Stolní tenistky zaslouží pochvalu, na ME nestačily jen na Číňanky v německém dresu

Číst článek

Před pěti lety zde totiž odehrála svůj zatím životní turnaj, když na mistrovství světa jednotlivců v Jokohamě došla jako jediná Evropanka až do čtvrtfinále.

„Vzpomínám na to ráda, ale je to minulost. Máme vyzkoušené, že se nám v Japonsku daří, snad sérii tady prodloužíme,“ věří Vacenovská.

Na úvod souboj s Hongkongem

Aby se tak stalo, musí české ženy skončit ve skupině do třetího místa, čímž si zajistí účast v nejlepší dvanáctce týmů celého šampionátu. Češkám v tomto směru přeje i vcelku příznivý los základní skupiny, kde je jediným týmem z jinak mnoha asijských velmocí Hongkong.

S ním se poměří Češky hned na úvod v pondělí ráno.

„Proti Hongkongu a Německu se můžeme rozehrát a otestovat si formu. Poslední zápas s Ukrajinou bude klíčový a asi bude rozhodovat,“ plánuje Vacenovská, na jejíchž výkonech také bude záležet, jak bude hodnocena premiéra na světovém šampionátu reprezentačního trenéra Pavla Krpce.

Ten v tomto ohledu nebude sám. Také Josef Plachý bude v roli kouče mužů na svém prvním světovém šampionátu v této roli. I když rozhodně nebude čelit jako jeho kolega takovým očekáváním.

Čeští muži se totiž smolně na poslední chvíli propadli do divize 2 a mohou tak bojovat nejlépe o 25. místo.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme