Šest českých hokejových týmů už zná soupeře pro obnovenou Ligu mistrů

Aktuální extraligoví mistři za Zlína narazí v základní skupině na švýcarský tým Fribourg-Gottéron, německý Eisbären Berlín a na nováčka nejvyšší švédské soutěže Djurgaarden Stockholm. Los Ligy mistrů proběhl v dějišti mistrovství světa Minsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Libor Kašík má lví podíl na zlínském triumfu ve finále extraligového play off

Brankář Libor Kašík má lví podíl na zlínském triumfu ve finále extraligového play off | Zdroj: ČTK

Kromě Zlína bude hrát evropskou klubovou soutěž i dalších pět českých týmů. Třinec, pražská Sparta, Liberec, Pardubice a Vítkovice.

Třinec narazí ve skupině na finskou Tapparu Tampere, norský Stavanger Oilers a švýcarský SC Bern. Sparta odehraje v základní skupině duely se švédským Växjö, německým Mannheimem a finským týmem KalPa Kuopio.

Liberec má za soupeře další finský celek Kärpät Oulu, za který hrají Ivan Huml a Vladimír Eminger, Kolín nad Rýnem a Košice, které mají na soupisce 4 české hokejisty - Radka Philippa, Tomáše Kloučka, Alexandra Hyláka a Michala Šedu.

Pardubice pak odehrají duely s italským Bolzanem, švádským Linköpingem a finským TPS Turku. A nakonec Vítkovice na narazí na německý Ingolstadt, finský tým SaiPou Lappeenranta a švýcarský EV Zug.

Zápasy v jedenácti čtyřčlenných skupinách začnou v srpnu a po šesti duelech se rozhodne o postupujících do osmifinále. Tam se dostanou vítězové skupin a pět nejlepších celků z druhých míst. Play off se bude hrát od listopadu do února 2015.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme