Mladí hráči ukázali kvalitu, říkal po remíze 2:2 ve Finsku trenér Pavel Vrba

Trenér Pavel Vrba si i ve druhém zápase, ve kterém vedl českou fotbalovou reprezentaci, připsal výsledek 2:2. V přípravném utkání ve Finsku to ale byla jiná remíza 2:2 než ta březnová v Praze proti Norsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba byl s výkonem svých svěřenců ve Finsku spokojenější, než v Praze proti Norsku

Trenér Pavel Vrba byl s výkonem svých svěřenců ve Finsku spokojenější, než v Praze proti Norsku | Zdroj: ČTK

„Každý víme, co od toho druhého čekat, víme, jak se na hřišti pohybujeme, pomáháme si, ale nechci říct, že mi pomohli jen kluci ze Sparty,“ pochvaloval si jeden ze dvou nováčků v sestavě národního týmu Lukáš Vácha, že kam se na hřišti otočil, tam narazil na svého klubového spoluhráče.

V základní sestavě nastoupila převaha šesti sparťanů, a to i proto, že český tým byl tentokrát oproti zápasu s Nory ochuzený o zkušené hráče - Rosického, Čecha nebo Hübschmana.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Vrba dal ve Finsku šanci perspektivním fotbalistům

„Čtyři hráči by mohli hrát ještě za jedenadvacítku, takže ti hráči momentálně sbírají zkušenosti a věřím, že čím déle budou hrát v A mužstvu, a všichni ukázali, že na to kvalitu mají, tak tím to pro nás bude výhodnější,“ představuje Pavel Vrba svůj záměr dávat šanci fotbalistům, kteří budou moci hrát za národní mužstvo třeba dalších deset let.

V tomhle případě měl na mysli kvarteto Krejčí, Kadeřábek, Vydra a Václav Kadlec. A vůbec byl Vrba v Helsinkách celkově spokojenější než s totožnou remízou 2:2 proti Norsku, byť jeho mužstvu znovu zkolabovala obrana a mezi osmnáctou a dvacátou minutou dvakrát inkasovalo.

Ve Finsku hráli Češi lépe kombinačně

„Rozdíl mezi těmi zápasy byl velký a chuť hráčů do kombinace byla výrazně větší. Myslím, že jsme trochu ukázali způsob hry, který chceme praktikovat, bohužel jsme nebyli dostatečně důslední v koncovce a ve spoustě situací, hlavně z křídel jsme se málo prosadili.“

Díky Vydrovu vyrovnání na 1:1 a Hušbauerovu na 2:2 to ale i tak stačilo aspoň na remízu. Třetí pokus na první vítězství u národního týmu má Pavel Vrba za dvanáct dní proti Rakousku.

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme