Jana Novotná se chystá na exhibici proti Hingisové, poprvé jako trenérka

Jana Novotná je jednou z nejslavnějších tenistek české i československé historie a kus svého umění teď předvede fanouškům v pražské Stromovce. V exhibiční smíšené čtyřhře si zahraje proti někdejší světové jedničce Martině Hingisové, kterou by prý ráda viděla na své straně dvorce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Jana Novotná

Tenistka Jana Novotná | Zdroj: ČTK

„Bylo by fajn, kdybych s Martinou hrála proti klukům, ale to se asi nestane. Nemám s ní moc dobrou bilanci, tak jsem si řekla, že by bylo fajn, abychom si zahrály spolu,“ zve Jana Novotná na sobotní zápas, kterého se zúčastní také dva muži, Jiří Novák a Petr Pála.

Wimbledonská vítězka z roku 1998 už má za sebou spoustu exhibičních duelů. Teď si ale vůbec poprvé zahraje jako trenérka. Už pár měsíců totiž piluje talent Barbory Krejčíkové.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Janou Novotnou mluvil na kurtech ve Stromovce Jaroslav Plašil

„Nevěděla jsem, jak to budu zvládat. Člověk je zvyklý na pohodlí a svůj standard. Ale tím, jak se spolupráce vyvíjí příjemně, tak mě to hrozně baví,“ těší Janu Novotnou.

Ke spolupráci se dostala hodně kuriózním způsobem: „Bára si mě našla na internetu a zjistila, že bydlím asi 15 kilometrů od ní. Najednou vidím Barboru a její rodiče před dveřmi,“ vzpomíná trenérka české talentované hráčky.

„Je to netradiční. Dnes se jde buď přes agenta nebo přes někoho, koho znáte. Ale jak Báru a její rodiče poznávám, tak oni takoví jsou. Nemají rádi věci okolo a jdou přímo,“ vysvětluje Novotná.

I proto prý spolupráce Jany Novotné a Barbory Krejčíkové funguje bezvadně, i když není svázaná nějakou dlouhodobou smlouvou.

Práci s Bartoliovou ukončil tatínek

Za to, že je Jana Novotná při svém plánování opatrnější, může z velké části i její loňská nemilá zkušenost. S velkým očekáváním se tehdy vrhla do spolupráce s pozdější vítězkou Wimbledonu Marion Bartoliovou, jenže tuto francouzskou a dnes už bývalou tenistku trénovala jen velice krátce.

„Chtěla, abych jí pomohla vyhrát Wimbledon. Odletěla jsem za ní do Indian Wells, kde jsme spolu byly tři týdny, ale vlivy tatínka pořád byly a nakonec se rozhodla, abychom skončily,“ vzpomíná pětačtyřicetiletá bývalá tenistka.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme