Vladimír Sobotka bude na semifinále připravený, Abdelkader se mu omluvil

Hokejový útočník Vladimír Sobotka je připraven nastoupit do zítřejšího semifinále mistrovství světa proti Finsku. Čtvrfinále proti Spojeným státům po úderu do hlavy nedohrál, zranění ale naštěstí není vážné, a Sobotka by měl hrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka na dopoledním rozbruslení před zápasem s Dánskem

Vladimír Sobotka na dopoledním rozbruslení před zápasem s Dánskem | Zdroj: ČTK

„Dneska na led nepůjdu a uvidíme zítra po rozbruslení,“ říkal před dopoledním dobrovolným tréninkem Vladimír Sobotka, který už je na tom po ostrém střetu o poznání lépe.

„Teď se cítím líp, akorát mám zatuhlý krk a záda. To by ale mělo být do dalšího zápasu v pořádku.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Dneska na led nepůjdu a uvidíme zítra po rozbruslení, říkal před tréninkem Vladimír Sobotka

Sobotku sestřelil ve druhé třetině čtvrtfinále Justin Abdelkader, byla to rána, jak popisují pravdila, do oblasti hlavy a krku. Český útočník v tom ale neviděl úmysl zranit.

„Myslím, že ne. Nemá takovou pověst. Napsal mi zprávu na telefon, takže jsem od něj omluvu vzal. Odepsal jsem mu, že snad budu na další zápas v pořádku,“ přijal chlapskou omluvu Vladimír Sobotka.

Na led dnes nešel, šetří se na zítra a je v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře. Led v Minsk areně si dnes zkusila zhruba polovina hráčů, kompletní bude tým na zítřejším rozbruslení před semifinálovým duelem.

Do něj chce Vladimír Růžička nastoupit ze začátku se stejnou sestavou - se Sobotkou počítá. V přesilovkách dostane prostor poslední hráč dopsaný na soupisku, Martin Růžička. Trenér českého týmu ví, co by mohlo na Finy platit.

Fanoušci v Praze budou moci sledovat hokej na Staroměstském náměstí

Číst článek

„Hrajou hodně opatrně, musíme se vyvarovat ztrácení kotoučů na modré čáře. Musíme dostat puk za obranu, protože jakmileho na modré ztratíme, tak je soupeř nebezpečný v protiútoku,“ říkal trenér Vladimír Růžička během posledního volného dne na mistrovství světa.

Semifinále Česko FInsko se hraje zítra v 17 hodin a 45 minut a na Radiožurnálu ho uslyšíte celé živě. O souboji zlato pak vítěz vyzve lepšího z druhé semifinálové dvojice, kterou tvoří Rusko - Švédsko.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme