Mostecké házenkářky titul oslaví, některé ale čeká reprezentace

Ve finálové sérii se Slavií prohrávaly házenkářky Mostu už 2:0 na zápasy, přesto ji nakonec otočily na konečných 3:2 a těší se na oslavy mistrovského titulu. Ne pro všechny to ale znamená konec sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mostecké házenkářky vybojovaly v Praze český mistrovský titul

Mostecké házenkářky vybojovaly v Praze český mistrovský titul | Zdroj: ČTK

„Budeme zpívat, tancovat na stole a popíjet šampaňské,“ plánuje oslavy mistrovského titulu mostecké házenkářka Petra Růčková.

Konkrétní oslavné písně ale české mistryně nemají. „Je nám to jedno, ‚zabékáme‘ si na všechno,“ říká házenkářka.

Z domácího titulu se házenkářky Baníku Most radovaly sice už před rokem, tentokrát jsou ale z titulu nadšenější. „Vloni to bylo dané dopředu, nebylo to klasické play-off, letos jsme si to musely vybojovat. Prohrávaly jsme 2:0, tak je to sladší,“ vysvětluje Růčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodující finálový zápas házenkářek sledoval Aleš Procházka

Hráčky Baníku musely otáčet celou sérii i dnešní utkání. První poločas se jim totiž příliš nepovedl. „Vyhrát na Slavii je hrozně moc těžké. Důležitá byla i morálka,“ těšilo českou reprezentantku v dresu Mostu Hanu Martínkovou.

Mostecký trenér Poloz se nechal před utkáním slyšet, že jeho celku se v play-off daří více v lichých zápasech. „Nevnímám to. Do každého zápasu jsme šly naplno a naštěstí série dopadla tak, jak dopadla,“ vyvrací trenérovou domněnku Petra Růčková.

Házenkářky Mostu porazily Slavii a obhájily mistrovský titul

Číst článek

Ne pro všechny hráčky Baníku ale sezona skončila. „Do pátku se musím dát dohromady a čeká nás kvalifikace s reprezentací. Odkládám myšlenky na dovolenou a soustředím se na to, abychom s reprezentací postoupily na mistrovství Evropy,“ zná svůj další cíl Hana Martínková.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme