Prezidentské volby na Ukrajině jsou krok správným směrem, vzkázala ruská diplomacie

Rusko přestalo zpochybňovat prezidentské volby na Ukrajině. Hlasování se bude konat už tuto neděli. Podle Moskvy je to krok správným směrem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příprava na pretzidentské volby v ukrajinském Krasnoarmějsku

Příprava na pretzidentské volby v ukrajinském Krasnoarmějsku | Zdroj: Reuters

Ruské ministerstvo zahraničí vydalo prohlášení, ve kterém předčasné prezidentské volby na Ukrajině přivítalo, ale dodalo, že musí být opravdu svobodné a celonárodní.

Už teď je ale jisté, že volby se v Luhanské a Doněcké oblasti na rusky mluvícím východě Ukrajiny budou konat jen částečně. I ukrajinští politici přiznávají, že se z bezpečnostních důvodů nepodaří otevřít všechny volební místnosti.

Příslušníci domobrany kolem Slavjansku a Kramatorsku Českému rozhlasu potvrdili, do měst nepustí žádné auto s volebními materiály.

„Zadrželi jsme celou dodávku s předvolebními agitačními letáky. Materiály jsme spálili, protože nás v nich chtěli očernit,“ řekl zpravodaji ČRo velitel kontrolního stanoviště u Kramatorsku.

Rusko oficiálně na ukrajinské volby své pozorovatele nevyšle. Podle moskevského tisku se ale na Ukrajinu vydá zhruba 800 ruských pozorovatelů, kteří budou zastupovat nevládní organizace. Z evropských států a USA a z mezinárodních organizací je na Ukrajině očekáváno asi 3000 pozorovatelů.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme