Větší klid i nová zeleň. Koupaliště na Českolipsku se připravují na sezónu

Koupaliště a letoviska na Českolipsku se připravují na letní sezonu. S příchodem teplých dní se očekává i příchod turistů a rekreantů. Nikde nezaháleli a připravují pro návštěvníky novinky, které jim mají zpříjemnit pobyt u vody. Na koupališti v Zákupech nabídnou odpočinek ve stínu stromů, ve Sloupu v Čechách rozšířili místo pro kempaře a u Máchova jezera uklidili hlavní pláž a pro návštěvníky chtějí především klid.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koupaliště v Zákupech

Koupaliště v Zákupech | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

„To bylo hrozný, všechen plevel jsme měli do půlky pláže. To tu ještě nebylo. Byla mírná zima," říká Libuše Procházková, která uklízí hlavní pláž u Máchova jezera v Doksech.

V létě je u jezera spousta hluku jednak od návštěvníků, ale také od stánkařů. Od nich pak přichází nepřeberná změť muziky. Od toho by si měli návštěvníci odpočinout.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké novinky přichystala pro návštěvníky koupaliště na Českolipsku, zjišťoval Tomáš Mařas

„Já si myslím, že muzika na pláž patří, ale musí to být muzika taková, aby nerušila ostatní návštěvníky. Proto se snažíme udělat nové opatření, spíše preventivní, aby stánkaři nepřekračovali nějakou míru hluku, případně dodržovali noční klid, na což jsme měli občas stížnosti," vysvětluje Vladimír Reichert, ředitel společnosti, která provozuje hlavní pláž u Máchova jezera.

Koupaliště v Zákupech připravuje i klidovou zónu. Nachází se u silnice směrem na Mimoň.

„Tady byla dříve skládka. Vozily se sem zbytky ze stavenišť, asfaltové kry. Došlo vlastně k rekultivaci skládky, zavezení, vybudování ochranného valu, který oddělí krajskou komunikaci od tohoto místa," popisuje starosta Zákup Radek Lípa ze SLK.

Budoucí klidová zona u zákupského koupaliště | Foto: Tomáš Mařas

„Bude to takzvaná odpočinková zóna. Bude to pěkný zelený kout připojený ke koupališti, kde bude možnost se projít, aby člověk nemusel ležet jen na pláži. Bude možné si tu sednout na lavičku do stínu stromů," doplnil.

Zatím budoucí zóna vypadá neutěšeně. Do konce května se tam ale vysadí stromy a keře a místo by se mělo brzy zazelenat čerstvou trávou. „Vznikla zde jezírka, tůňky. To má dokreslovat celou přírodní scenérii tohoto koutu," uzavírá starosta.

Novinky připravili i na koupališti ve Sloupu v Čechách. Rozšířil se prostor pro karavany a stany, včetně rozšíření elektrických přípojek nejen pro kempaře.

Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme