Nejméně 20 domů na Boskovicku vykradl podle policie jediný muž. Skončil ve vazbě

Policisté objasnili rozsáhlý případ vloupání do rodinných domků na Boskovicku. Devětatřicetiletý pachatel vykradl dvacítku nemovitostí. Podle kriminalistů ale toho může mít na svědomí daleko více. Hrozí mu až osm let vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zloděj vykradl nejméně 20 domů na Boskovicku

Zloděj vykradl nejméně 20 domů na Boskovicku | Foto: Policie ČR

„V minulosti už byl soudně trestaný, je to profesionál v oboru. V rodinných domech kradl už dříve,“ říká kriminalista Leopold Sotolář.

Třináct domů vykradl přímo v Boskovicích, další pak v Blansku, Žďárné, Velkých Opatovicích a v Černé Hoře. Například vloni v březnu si vyhlédl v Boskovicích čtyři rodinné domky, vždy dva během jedné noci.

Pachatel bral především šperky a peníze. Než vypáčil dveře nebo okno, tak se ujistil, že v domku nikdo není. Majetek majitelů neochránily ani trezory. Pachatel se v jednom z domků dostal i do jednoho volně stojícího.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zadrženém podezřelém natáčel redaktor Michal Záboj

Ukradl věci za skoro milión korun. Všechno ale stačil utratit nebo prohrát v hazardních hrách. Podobnou sérii vloupání do domků přitom kriminalisté v regionu nepamatují.

„V takovémto rozsahu je to zřejmě z dlouhodobého hlediska ojedinělý případ,“ dodává kriminalista Zdeněk Grénar s tím, že muž je podezřelý ještě z dalších vloupání po celém kraji.

Podezřelý skončil ve vazbě, je obviněný z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Zloděj svým jednáním navíc způsobil značnou škodu, takže mu hrozí trest odnětí svobody až na 8 let.

Zloděj vykradl nejméně 20 domů na Boskovicku | Foto: Policie ČR

Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme