Do Velké ceny Monaka odstartuje z 1. místa Nico Rosberg

Nadvláda vozů Mercedes ve formuli 1 pokračuje i v Monte Carlu. Kvalifikaci na nedělní závod vyhrál Němec Nico Rosberg před svým stájovým kolegou Lewisem Hamiltonem. Až za nimi skončil Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nico Rosberg vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Monaka

Nico Rosberg vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Monaka | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý Němec Nico Rosberg v Monaku míří za obhajobou loňského vítězství. Na trati, kde se dá jen velmi těžko předjíždět, odstartuje z prvního místa. Kvalifikaci vyhrál o 59 tisícin sekundy.

Vítěz posledních čtyř závodů, Brit Lewis Hamilton, odstartuje jako druhý. Potvrdil tak dosavadní nadvládu vozů Mercedes v letošním ročníku. O možnost zajetí rychlejšího času ho připravila Rosbergova chyba, kvůli které Brit nemohl zajet poslední kvalifikační kolo naplno.

Třetí místo na startovním roštu obsadí, stejně jako ve Španělsku, Australan Daniel Ricciardo, vedle něj bude stát loňský mistr světa Sebastian Vettel.

I ve třetí řadě budou jezdci jednoho týmu. Interní souboj stáje Ferrari vyhrál Španěl Alonsko před Räïkkönenem z Finska.

Závod v ulicích Monte Carla začíná v neděli v půl druhé odpoledne.

Kvalifikace na Velkou cenu Monaka, závod mistrovství světa vozů formule 1:
1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:15,989, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:16,048, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) 1:16,384, 4. Vettel (Něm./Red Bull) 1:16,547, 5. Alonso (Šp./Ferrari) 1:16,686, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:17,389, 7. Vergne (Fr./Toro Rosso) 1:17,540, 8. Magnussen (Dán./McLaren) 1:17,555, 9. Kvjat (Rus./Toro Rosso) 1:18,090, 10. Pérez (Mex./Force India) 1:18,327.


Zvětšit mapu

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme