Házenkářky Mostu vyrovnaly finále se Slavií na 2:2, o titulu se rozhodne v Praze

O házenkářských mistryních republiky rozhodne až pátý finálový zápas, který se bude hrát v sobotu v Praze. Mostecké obhájkyně titulu dnes doma porazily Slavii 29:28 a vyrovnaly stav série na 2:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená. Mostecké obhájkyně titulu porazily Slavii vyrovnaly stav finálové série na 2:2. Na snímku zleva hráčky Slavie Hana Kutlvašrová a Eliška Jačková a hráčka Baníku Most Petra Růčková

Házená. Mostecké obhájkyně titulu porazily Slavii vyrovnaly stav finálové série na 2:2. Na snímku zleva hráčky Slavie Hana Kutlvašrová a Eliška Jačková a hráčka Baníku Most Petra Růčková | Zdroj: ČTK

„Byl to obrovsky vyrovnaný zápas, jsme opravdu strašně pobouchané. Uvidíme na Slavii. Pro ně to může být v rozhodujícím pátém utkání výhoda domácího prostředí, pro nás zase může hrát fakt, že jsme ze stavu 0:2 na zápasy vyrovnaly na 2:2,“ řekla mostecká opora Petra Růčková na webu denik.cz.

Trenér Mostu Dušan Poloz připomněl, že oba liché finálové zápasy vyšly jeho týmu lépe než sudé.

„I dnes jsme zaostali za svými možnostmi. Naštěstí už nás čeká jenom jeden zápas, který rozhodne. Myslím si, že doma bude Slavia pod tlakem. Musí vyhrát. My jsme svůj cíl splnili tím, že jsme sérii dokázali dotáhnout,“ konstatoval domácí kouč na svazové stránce chf.cz.

Mostecké házenkářky prohrály v minulém týdnu oba zápasy v Praze, ale v pondělí dokázaly ve finálové sérii snížit na 1:2 a dnes se jim povedlo Slavii porazit v domácím prostředí i počtvrté v sezoně.

Před bezmála tisícovkou diváků začaly s vervou a vypracovaly si tříbrankový náskok, jenže slávistky vyrovnaly a v 25. minutě je Keclíková ze sedmimetrového hodu poslala poprvé v utkání do vedení.

Poločas skončil nerozhodně 15:15, po přestávce se na hrací ploše přitvrdilo a těsná gólová přetahovaná pokračovala. Pražanky v 41. minutě vedly po přesné střele Kordovské z levého křídla 21:19, další tři branky však dal Most.

Rozhodnutí minutu před koncem

I koncovka se potom domácímu týmu povedla. Slavia naposledy vedla 28:27 po sedmičce Keclíkové, pak ale dostala její spoluhráčka Jedličková za faul na brankovišti červenou kartu a Beňušková z dalšího sedmimetrového hodu vyrovnala. Minutu před koncem dala poslední gól zápasu domácí Růčková, po oddechovém času Slavie zkusila z pravého křídla vyrovnat Knedlíková, ale neuspěla.

„Je to škoda. Ke konci už bylo hodně vyloučení. Teď se na to musíme vyspat, namotivovat holky a připravit se na rozhodující pátý zápas,“ prohlásil trenér slávistek Tomáš Hlavatý.

„Těšíme se, jsme rádi, že o titulu budeme moci rozhodnout před domácím publikem. Věříme, že před svými fanoušky oslavíme titul,“ dodal vedoucí týmu Slavie Richard Toman.

V rozhodujícím utkání budou mít výhodu domácího prostředí Pražanky, které na titul čekají od roku 2010. Pátý finálový zápas začne v jejich hale v Edenu v sobotu ve 12 hodin.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme