Utkání o bronz fanoušky hokeje před velkoplošnou obrazovkou v Mostě nelákalo

Jen několik desítek fanoušků přišlo v neděli odpoledne na První náměstí v Mostě, aby shlédli utkání českých hokejistů o bronzovou medaili. Zápas promítalo město Most na obří obrazovku umístěnou nad vchodem do magistrátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Salák právě inkasoval druhý gól

Alexander Salák právě inkasoval druhý gól | Zdroj: ČTK

„Jsou zklamaní ze včerejška,“ hledá jeden z mála diváků veřejné projekce důvod, proč je na náměstí téměř prázdno.

„Kdybych tady byl sám, tak vydržím až do konce, ale mám tady dva kluky, tak nevím,“ dodává otec dvou malých chlapců, kteří sedí na dece na dlažbě před obří obrazovkou zcela osamoceni.

Zklamání nad nízkou účastí projevuje fanoušek oblečený do národního dresu: „Čekali jsme, že tady bude víc lidí, docela nás to překvapilo.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Prvním náměstí v Mostě natáčel reportér Jan Beneš

Na začátku utkání na Prvním náměstí v Mostě se na lavičkách a na zdejší kašně odhadem asi dvacet diváků. Přednost veřejné projekci dala se svými kamarády i Jana. Proč raději nesleduje zápas doma? „Kvůli atmosféře. Ta tady tedy není, ale správný fanoušek vydrží,“ říká.

Poněkud komorní atmosféru hokejové projekce občas naruší tři fanoušci v národních dresech s pomalovanými obličeji. Jeden s trubkou, druhý s bubnem a třetí s mocnými hlasivkami.

I oni ale jsou z atmosféry zklamaní. „Je to nanic. Je tady prázdno, čekali jsme tady trochu víc lidí,“ shodují se.

Pět minut před koncem utkání je už před obří obrazovkou téměř prázdno. Po třetím vstřeleném švédském gólu ale ti, co tady zůstali, stále věří v obrat.

„Zatím bída, ale ještě věříme, že to otočí nebo alespoň srovnají v základní hrací době. Tradičně věříme na prodloužení,“ usmívají se.

Češi nakonec prohráli 0:3 a na mistrovství světa jim patří čtvrté místo. Mostečany projekce nepřilákala. Boj hokejistů o medaile zřejmě sledovali doma nebo v restauracích.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme