Tenistku Lucii Šafářovou čeká v Paříži osmifinále s Kuzněcovovou

Na podobný zápas čekala dlouhých sedm let, Lucie Šafářová bude na grandslamovém Roland Garros bojovat o postup do čtvrtfinále. Zatímco posledních šest roků trávila v Paříži minimum času, letos si vše vynahrazuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros | Zdroj: Reuters

„Mám ráda třeba Champs-Élysées, Eiffelovu věž. Tam kolem se jen tak projít, třeba s tím jejich croissantem,“ říká Lucie Šafářová, která teď zrovna v Paříži najíždí na dietnější stravu, před sebou má možná jeden z životních zápasů či turnajů, a tak si pochopitelně nemůže dát všechno, na co má zrovna chuť.

„Před zápasem nejíst nic těžkého, taková ta sportovní klasika. Když na něco mám chuť, tak si to dám. Ale čokoládový croissant, nebo zmrzlinu si nedám před zápasem.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Vše podstatné v Paříži sleduje Jaroslav Plašil

Takže třeba zase až po zápase, i když čistě teoreticky, dnes by si toho Lucie Šafářová stihla dát dost. S Ruskou Světlanou Kuzněcovovou si zahraje na dvorci Suzanne Lenglenové až jako poslední čtvrtá v pořadí, po jednom ženském a dvou mužských singlech.

A to je na nějaké plánování asi ta nejhorší varianta. „Je to složitější v tom, že chlapské zápasy můžou jít na pět setů, je těžší si tam nějak naplánovat program – rozehrávku, rozcvičení jídlo,“ vysvětluje Lucie Šafářová, která má jinak v přípravě či tréninku ráda všechno narýsované do puntíku.

„Od malička, asi mě tatínek správně vycepoval, jak se říká. Nemám ráda, když na něco strašně dlouho čekám, když se vícekrát rozcvičuju,“ vysvětluje.

Dnes to tedy bude velká improvizace, pokud jde o čas a denní režim, a pochopitelně naplánovat si nemůže ani výkon a výsledek, který si z dnešního duelu s Ruskou Kuzněcovovu odnese.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme